Teknofest İle Gururlandık


Teknofest İle Gururlandık

30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Samsun’un ev sahipliğinde gerçekleşen Teknofest Karadeniz hepimizi gururlandırdı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde düzenlenen Teknofest Karadeniz'e yoğun ilgi vardı.

Teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, etkinlik çadırları, planetaryumu, dikey rüzgâr tüneli ve daha birçok etkinliğiyle 6 gün boyunca unutulmaz anlar yaşandı.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Teknofest Karadeniz’e ev sahipliği yapan Samsun, tüm paydaşları ile bu işin üstesinden alnının akıyla gelmiştir.

Dile kolay, Ülkemizin 81 vilayetinden ve 107 ayrı ülkeden katılan 154 bin takım bünyesindeki 600 bin genç 40 ayrı dalda yarıştı.

İlk defa görücüye çıkan insansız savaş uçağımız Kızılelma’yı Samsun’da görmek de ayrı bir gurur.

Bayraktar, Anka, Akıncı, Aksungur, Atak, Hürkuş, Gökbey, İhalar, Sihalar ve daha nice gururlandıran eserler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun ziyareti de önemliydi.

Teknofest Karadeniz 2022'ye katılarak bir konuşma yaptı ve Teknofest’in ülkenin millî teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı hâline geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Silahlı insansız hava araçlarımızın dünyanın 30’dan fazla ülkesinde ülkemizi gururla temsil ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin gerçeğinin de ihtiyacının da Teknofest kuşağı olduğunu tespiti de çok doğru bir tespit.

Bunun en güzel ispatı da bu festivalde 600 bin gencimizin 40 ayrı dalda yarışmasıdır. Gençlerimizde böylesine potansiyelin olduğunu görmek de ayrı bir gurur.

Festivalin üçüncü gününde Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın daveti üzerine Samsunlu gazeteciler olarak Teknofest alanındaki Valilik standında sayın valimiz ile bir araya geldik.

Sayın valimizin Samsun’daki gençlerin Teknofest’i görmeleri için Belediyeler aracılığıyla tüm kırsal mahallelerden ve ilçelerden 70 bin öğrencinin Teknofest alanına ulaşımını sağladıklarını söylemesi bizi çok mutlu etti.

Vali Dağlı bu konudaki hassasiyetini net anladığımız şu sözü de çok kıymetli;

‘’Bu konuda kaymakamlarımıza talimat verdim, Kaymakamlarımızın ve Milli Eğitim müdürlerimizin bu haftaki işleri bu, tüm öğrencilerimizin buraya ulaşması için çalışıyorlar’’

Tebrikler, teşekkürler sayın valim.

Bir tebrik ve Teşekkür de Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e.

Büyükşehir Belediyesi'nin Teknofest boyunca tramvaylar ve otobüslerle vatandaşları ücretsiz olarak Teknofest alanına ulaştırması çok önemliydi.

Özetleyecek olursak Samsun tüm kurum ve paydaşları ile Teknofest’e en güzel şekilde ev sahipliği yapmıştır.


Yayın Tarihi: 04/09/2022 - 14:29