Samsun Üniversitesi Hayırlı Olsun


Samsun Üniversitesi Hayırlı Olsun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Samsun 6. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere geldiği Samsun’da önemli bir müjde verdi. Erdoğan konuşmasında; "Samsun'a ikinci bir devlet üniversitesi açıyoruz, şehrimizin ismini verdiğimiz Samsun Üniversitemiz şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Samsun'a ikinci bir üniversitenin açılması şehrin sosyo-ekonomik gelişmesine çok büyük katkıları olacaktır. Üniversite nüfusunun kentte yaptığı harcamalar , üniversitenin sosyo-ekonomik gelişmeye ve kentlileşmeye olan katkıları çok önemlidir. Çünkü ekonomik gelişme ile sosyal/kültürel gelişme birbirlerini karşılıklı olarak etkileyen faktörlerdir. Üniversiteler, bir yandan kentin gelişmesine maddi katkı oluştururken, diğer yandan da gelişmenin bilimsel ve sosyal/kültürel koşullarını hazırlamaktadır.

Üniversite sayımızın 200’e yaklaştığı ülkemizde Samsun’da ikinci bir üniversitenin açılması geç alınmış bir karar olmakla birlikte sevindiricidir.

Samsun Üniversitesinde hangi bölümler olacak, teknik üniversite mi olacak?

Son kararı Meclis verecek. Şehirde öne çıkan görüş teknik üniversite olması yönünde. Zira başta sanayimiz olmak üzere Samsun’un teknik üniversiteye ihtiyacı var. Kaldı ki şehirlerin gelişmesinde teknolojinin kullanılması çok etkin bir faktördür. Teknik Üniversite Samsun için bir ihtiyaçtır.

Bizim söylediklerimiz sadece bir tespittir. Son kararı Hükümet ve Meclis verecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, Samsun Üniversitemiz şimdiden hayırlı olsun.


Yayın Tarihi: 27/03/2018