Samsun’da Yerel Yönetimlerde 2019-2024 Dönemi


Samsun’da Yerel Yönetimlerde 2019-2024 Dönemi

Türkiye, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçti.

Samsunlular da 2019-2024 dönemi için tercihlerini yaptı.

Samsunumuza ve ülkemize hayırlı olsun.

Samsun halkı, başkanların seçim kampanyalarında açıkladıkları projelerin ve vaatlerinin takipçisi olacaktır.

Cumhur İttifakı 15 ilçe belediyesi, Millet İttifakı 2 ilçe belediyesini kazandı. İlçe belediye meclisleri ve Büyükşehir belediye meclisinde çoğunluk Cumhur İttifakında.

Cumhur İttifakı’nda AK Parti’nin listesinden seçilen MHP’liler, MHP’nin listesinden seçilen AK Parti’liler, CHP’nin listesinden seçilen İYİ Parti’liler ve İYİ Parti listesinden seçilen CHP’liler kendi partilerine döndüler.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti, belediye başkanları ile birlikte 60, MHP 13, İYİ Parti 7, CHP 5 ve Saadet Partisi 1 meclis üyesi görev yapacak.

Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısında Belediye Meclisi 1. ve 2. Başkan vekilleri seçimi de yapıldı. Nihat Soğuk 1’inci, İsmail Sevindik ise 2’inci Başkanvekili seçildiler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi 2019-2024 dönemi ilk meclis toplantısı Başkan Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. 

İlk meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Mustafa Demir; ‘’Büyükşehir olarak hep birlikte muhalefet iktidar ayrımı olmaksınız iş birliği içerisinde Samsun'umuza, 1 milyon 350 bin vatansever, milletsever, kadirşinas insanlarımıza hep birlikte hayırlı hizmetlerde bulunacağız. Ben kendi üzerime düşeni başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak, meclis üyelerimiz ve ilçe belediye başkanlarımızla birlikte hizmet gayreti içerisinde gerçekleştireceğiz” dedi.

Yerel yönetimlerde 2019-2024 döneminin ülkemizde ve Samsunumuzda başarılı çalışmaların gerçekleşeceği bir dönem olması temennisi ile seçilen tüm başkanlara ve meclis üyelerine başarılar diliyoruz.

Hayırlı olsun.


Yayın Tarihi: 19/04/2019