FETÖ ile Mücadelemizi Dost ve Kardeşlerimizin Güvenliği İçin de Yürütüyoruz


FETÖ ile Mücadelemizi Dost ve Kardeşlerimizin Güvenliği İçin de Yürütüyoruz

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev ile düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. Bu süreçte Aksakal'ımızın verdiği desteğe teşekkür etmek istiyorum. El birliği içinde çalışarak her iki ülkenin de millî güvenliğini tehdit eden bu çeteyi inşallah tasfiye edeceğiz. Önümüzdeki süreçte, DEAŞ, FETÖ ve El Kaide gibi terör örgütleriyle mücadele noktasındaki iş birliğimizi daha da artıracağız” dedi.

Resmî ziyaretini gerçekleştirmek ve İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi'ne katılmak üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

“AKSAKAL NAZARBAYEV, TÜRK MİLLETİNİN GÖNLÜNDEKİ MÜSTESNA YERİNİ BİR KEZ DAHA PERÇİNLEDİ”

Şahsına ve heyetine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkürlerini dile getirerek açıklamalarına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’in 15 Temmuz hain FETÖ darbe girişiminin ardından dayanışma için Türkiye’ye yaptığı ziyaret için teşekkürlerini yineledi ve “Türk dünyasının Aksakalı Nazarbayev, bu ziyaretiyle Türk milletinin gönlündeki müstesna yerini bir kez daha perçinlemiştir” diye konuştu.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkileri, 2009 yılında stratejik ortaklık seviyesine çıkardıklarını, 2012’de Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi ile kurumsal bir mekanizmaya kavuşturduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2012 ve 2015 yıllarında yapılan toplantıların ardından 3. toplantıyı Türkiye’de gerçekleştireceklerini açıkladı.

“KAZAKİSTAN'DA BİRÇOK PROJE TÜRK FİRMALARI TARAFINDAN HAYATA GEÇİRİLMEKTE”

Kazakistan’ın, Orta Asya’da ekonomik ve ticari iş birliği bakımından Türkiye’nin önem ve öncelik verdiği bir ülke olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Astana’nın inşası başta olmak üzere Kazakistan’daki birçok projenin Türk firmaları tarafından hayata geçirildiğini hatırlattı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e Türk firmalarına gösterdikleri itimat için teşekkür eden ve Türk firmalarının da başarı grafiklerini yükselterek bu güvene layık bir performans sergilediğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde Türk firmalarının Kazakistan’ın kalkınması için daha büyük işlere de imzalarını atacağını dile getirdi.

“TÜRKİYE VE KAZAKİSTAN’IN MİLLÎ GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN FETÖ’YÜ TASFİYE EDECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere Türkiye 15 Temmuz 2016 tarihinde çok ciddi bir badire atlattı. Fethullahçı terör örgütünün anayasal demokratik düzenimize kastettiği hain darbe girişimi milletimizin cansiperane duruşuyla engellendi. Bu süreçte 250 vatandaşımızı şehit verdik. 2 bin 193 insanımız da gazi oldu. Çıkarları için kan dökmekten çekinmeyen bu karanlık yapıyla mücadelemiz kararlı bir şekilde sürüyor. Ülke olarak FETÖ ile mücadelemizi sadece kendimiz için değil aynı zamanda dost ve kardeşlerimizin güvenliği için de yürütüyoruz. Bu süreçte Aksakalımızın verdiği desteğe teşekkür etmek istiyorum. El birliği içinde çalışarak her iki ülkenin de millî güvenliğini tehdit eden bu çeteyi inşallah tasfiye edeceğiz. Önümüzdeki süreçte DEAŞ, FETÖ ve El Kaide gibi terör örgütleriyle mücadele noktasındaki iş birliğimizi daha da artıracağız.”

Yaptıkları görüşmelerde bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Diplomatik ilişkilerimizin 25. yılında adeta zirve yapan bu dayanışmamızı çok daha ilerilere taşımanın arzu ve gayreti içerisinde olacağız. Genel olarak benzer görüşleri paylaştığımızı memnuniyetle gördüm” sözlerine yer verdi.

“KAZAKİSTAN’IN BÖLGESEL VE KÜRESEL ÖNEMİ ARTIYOR”

Ziyareti vesilesiyle Expo Fuar alanına da giderek Türkiye ve Kazakistan pavyonlarını ziyaret edeceğini, yarın Astana’da başlayacak olan İslam İşbirliği Teşkilatı 1. Bilim ve Teknoloji Zirvesi’ne katılacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan’ı böylesine başarılı organizasyonlara ev sahipliği yaptığı için kutladığını söyledi.

Kazakistan’ın uluslararası başarılarının bunlarla sınırlı olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Örneğin, Suriye barış görüşmeleri şu anda Astana’da yapılmaktadır. Az önce Zatı devletlerinin de ifade ettikleri gibi ayın 14’ünde burada şu ana kadar yapılan çalışmaların zirvesi mesabesinde yine bir buluşma gerçekleşecek. Kazakistan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilen ilk Orta Asya ülkesi olmuştur. Tüm bu gelişmeler Kazakistan’ın artan bölgesel ve küresel önemine işaret ediyor. Kazakistan’ın bu kazanımları bizleri de ziyadesiyle sevindiriyor.”

“KAZAKİSTAN’LA VERİMLİ BİR İŞ BİRLİĞİ İÇİNDEYİZ”

Kazakistan’ın dünyanın rekabet gücü en yüksek 50 ülkesi arasına girme hedefine ulaşacağına, 2050 stratejisinin ve Nurlu Yol Programının başarılı olacağına inandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda Kazakistan’a her alanda yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kazakistan’la uluslararası ve bölgesel teşkilatlarda da verimli bir iş birliği içindeyiz. Kuruluşuna beraber öncülük ettiğimiz Türk Konseyinin tüm üye ülkelerinin çabalarıyla bölgemiz için yararlı projeler gerçekleştireceğine de inanıyorum” dedi.

Türk Konseyinin önümüzdeki dönemde yeni üyelerle genişlemesini arzu ettiğini de sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarını, ziyaretinin iki ülke için de hayırlara vesile olması temennisiyle tamamladı.

Kaynak: tccb.gov.tr


Yayın Tarihi: 08/09/2017