Biraz Sağduyulu Olalım


Biraz Sağduyulu Olalım

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırı olayı, Adıyaman’da bir askerimizin, ve Ceylanpınar’da iki, Diyarbakır’da bir polis memuru ve iki askerin şehit edilmesi ile sonuçlanan saldırılar yüreklerimizi yakmaya devam ediyor

Özellikle Suruç’taki canlı bomba ile gerçekleşen olayı iyi okumak, analiz etmek lazım. Burada asıl amacın Türkiye’de bir kaos ortamı oluşturmak, birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. En önemlisi de Türkiye’yi çevremizde bulunan ateş çemberinin içerisine çekmektir. Burada tek beklentimiz; öncelikle yöneticilerimiz, siyasiler ve halkımız sağduyulu olmalı, fevri hareketlerden kaçınmalıyız.

Türkiye’nin bölgedeki  en güvenli ve lider ülke olmasından rahatsız olan, burada bir takım çıkarları için siyasete yön vermeye çalışan güçlere fırsat vermeyelim.

Halkımızı sokağa çıkmaya davet edenlere, provokatif eylemlere, çatışmalara sürüklemek isteyenlere itibar etmeyelim. Devletimize güvenelim. Her türlü tedbir alınmaktadır. Sorumlular bulunacaktır. Nitekim; Türkiye, Suriye'deki IŞİD hedeflerine ilk kez hava operasyonu düzenledi. Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan  F-16 uçaklarımız IŞİD hedeflerini bombaladı.Ayrıca; 5. Zırhlı Tugay’dan 4 tank da IŞİD hedeflerini vurdu. Operasyonların sonrasında başbakanlıktan; "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır" açıklaması geldi.

IŞİD, PKK’ya yönelik operasyonlar yürüten Türkiye, NATO’yu acil toplantıya çağırdı. Türkiye’nin isteği üzerine NATO üyesi ülkelerin daimi temsilcileri NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg başkanlığında toplanacak. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4. maddesi çerçevesinde NATO Konseyi tarafımızdan toplantıya çağrılmıştır” denildi. NATO’nun 4. maddesi, “Taraflardan herhangi biri, taraflardan herhangi birinin toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ya da güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü zaman, tüm taraflar birlikte danışmalarda bulunacaklardır” ifadelerini içeriyor.Buradaki toplantının sonucunda Türkiye’ye NATO’dan önemli bir destek gelmesi bekleniyor.

Tekrar ve altını çizerek söylemek gerekirse; olayları iyi okuyalım ve sağduyulu olalım, Devletimize güvenelim, bütün bu şer odaklarına karşı bir olalım, birlik olalım.


Yayın Tarihi: 21/01/2016