Milli İrade ''İstikrar'' Dedi


Milli İrade ''İstikrar'' Dedi

1 Kasım’da yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu herkes farklı okuyabilir,  farklı değerlendirmeler yapabilir. Ancak en önemli başlıkların seçime katılım oranını yüksek olması ve hiçbir tatsız olayın yaşanmadan seçimlerin huzurlu bir ortamda yapılmış olması konusunda herkes hemfikirdir. Özellikle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde seçmenin baskılardan ve tehditten uzak, huzurlu bir şekilde sandık başına giderek hür iradesiyle oyunu kullanmış olması da ülkemiz ve demokrasimiz için önemlidir.

Halkın  iradesi sandığa yansımış, demokratik bir seçim gerçekleşmiş ve seçmen son sözünü sandıkta söylemiştir. Sandıktan çıkan mesaj “İstikrar”dır. Seçmen, 13 yıldır ülkeyi yöneten Ak Partiye “devam” demiştir.

Bundan sonrası halkın oyları ile Parlementoda Grup kuracak olan 4 partimize kalmıştır. Seçimden birinci parti olarak ve tek başına hükümeti kurabilecek sayısal çoğunluğu elde etmiş olan Ak Parti  biran önce yeni kabinesini oluşturarak çalışmalara başlamalıdır. Muhalefet görevi alan diğer 3 parti de görev ve sorumluluklarını eksiksiz bir şekilde yerine getirecek çalışmalara hızla başlamalıdır. Nitekim 2015 yılının neredeyse tamamı seçimler dolayısıyla özellikle ekonomide çok sıkıntılarla geçmektedir. Piyasalar durgun, işsizlik artmakta, döviz,altın fiyatları tavan yapmış durumdadır.Türkiye’nin etrafındaki, özellikle Suriye’deki ateş çemberi daha da büyümüş, ateşin alevi yüzümüze vurmaya başlamıştır. Yeni Parlemento iktidarı ve muhalefeti ile birlikte hızlı bir şekilde masada bekleyen sorunların çözümü için çalışmalara başlamalıdır.

Seçimlerin sonucunda iktidarı kazanmış olan Ak Parti, 13 yıllık ülke yönetimi tecrübesi ile mevcut sıkıntıların üstesinden gelebilecek kadrolara sahiptir.

Halk, üzerine düşeni yapmış, bundan sonra seçim döneminde verilen vaatlerin takipçisi olacaktır. Bugünden sonra top, milletin verdiği kararla meclise gönderdiği 550 milletvekilindedir. Umuyoruz ki;  iktidarıyla, muhalefetiyle yeni bir sayfa açarlar.

Cevat YANIK

 


Yayın Tarihi: 21/01/2016