Umutlar 2016 Yılına


Umutlar 2016 Yılına

Çok kıymetli okuyucularım 2015 yılının bu son saatlerinde öncelikle sizlerin ve sevdiklerinizin 2016 yeni yılını gönülden tebrik ediyor ve kalbinizden geçirdiğiniz tüm iyi niyet temennilerinizin kabul olmasını gönülden diliyorum.

Hepimizin her zaman olduğu gibi 2015 yılı içinde yine umutları, özlemleri, hasretleri, temennileri ve daha neleri neleri vardı. Sokaktaki vatandaşın zengin olma hayali, az imkanı olanın yeni bir iş kurma hayali, öğrencilerin iyi bir Üniversite kazanma hayali, işsizlerin iş bulma hayali, Öğretmen adaylarımızın atanma hayali, asker analarımızın evlatlarına sağ selim kavuşma hayali, kimisi evlenmek istedi, kimisi çocuk sahibi olmak, kimisi maaşına zam bekledi, kimisi Asgari ücrete, sendikalar arkalarında birçok üyelerinin desteğini alarak Ankara yolunda gittiler geldiler, gurbetteki vatandaşlarımızın Türkiye hayali. Hepsi bir dua hepsi birer temenniydi. Hep birlikte gülerek, eğlenerek, sevdiklerimize sarılarak kucaklayarak veya uzaktalar ise arayarak girdik yeni yıla.Elbette aynı döngü bu yeni yıl ‘’2016’’ içinde geçerli.

Bugünden itibaren geriye doğru dönüp bir bakıyorum, ne var elde, ne oldu ülkemde, şehrimde diye ? Maalesef umutlarla girdiğimiz 2015 yılı tamamen bir fiyasko.  Acılarla, göz yaşları ile dolu bir yıl geçirdik. Memleket huzursuz, kendini güvende hissetmiyor, artan terör olayları, verilen yüzlerce şehit, yurdumun birçok yerinde özellikle Doğu ve Güneydoğu’da asayişin sağlanamamış olması, artık bir tek oralarda da değil, Başkent Ankara’da, İstanbul’da onca teröre kurban giden insan. Maalesef, Türk insanı kendi yurdunda misafir ! Bu yıl ülkem iş kazalarında rekorlara imza attı.Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde şiddetli çatışmalar olurken Sur Mahallesi'nde Soulın İnce, 3 aylık kızı Miray ile evlerinin bahçesinde bulunduğu sırada kurşunların hedefi oldu.  Torununu ve gelinini ambulansa yetiştirmeye çalışan dede Ramazan İnce, isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatın kaybetti. Rus savaş uçağının düşürülmesi hiç şüphesiz Türkiye'de hatta dünyada 2015'te yaşanan ve iki ülkeyi savaşın eşiğine getiren en önemli olay olarak tarih sayfalarında yerini aldı. Zira ilk kez bir NATO ülkesi 50 yıl sonra Rus savaş uçağını düşürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hatay Yayladağı bölgesinde Türk hava sahasını ihlal eden Rusya’ya ait SU-24 savaş uçağını, angajman kuralları çerçevesinde düşürdü. Hiçbir komşu ülke ile dost değiliz. Her tarafımız maalesef düşman dolu. İzlenen dış ve iç politikanın bunda büyük etkisi var tabi. Bununla ilgili de önceki yazılarımda görüşlerimi dile getirmiştim. Aylan bebeğin ölümü dünyada ve Türkiye'de en çok konuşulan olaylardandı. Bodrum'dan çıktıkları umut yolculuğunda su alıp ters dönen bottan düşerek annesi ve ağabeyiyle birlikte yaşamını yitirmişti. Sahile vurmuş cansız bedeni hafızalarda yer edindi. Faciada ölen 12 kişinin 8'i çocuktu. Manisa Soma’da 301 işçimizin ölmesi ile sona eren hayatları da unutmadım elbet. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı da unutmadım. Allah rahmet eylesin. Hep de kötü şeyler olmadı elbet 2015’de bizleri sevindiren tek olay Nobel Kimya ödülünde DNA üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda aldığı ödül ile Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Erdemli bir davranış göstererek almış olduğu ödülü Türk Silahlı Kuvvetlerine Anıt Kabir’de sergilemek üzere verdi. Tüm bunların sorumlularının ve bunları bizlere yaşatanların mutlaka cezasını çekmesini milletçe istiyoruz.

Tüm dünya başta olmak üzere öncelikle güzel ülkem Türkiye’m için barış, huzur, sağlık, iş ve bol kazançlı bereketli işler diliyorum.

Yeni yılınızın sizlere ve sevdiklerinize hayırlar getirecek iyi bir yıl olmasını diliyorum.En derin sevgi ve saygılarımla.


Yayın Tarihi: 21/01/2016