Bayramınız Kutlu Olsun


Bayramınız Kutlu Olsun

Çok değerli okurlarım,

Milletçe yaşadığımız zor günlerden sonra Mübarek Kurban Bayramı’na çok şükür ulaşmış bulunuyoruz. Zilhicce ayının 10. günü başlayan ve dört gün sürecek olan Kurban Bayram’ımızın ülkemizde hayır ve güzellikler ile yaşanmasını temenni ediyorum.

Kurban Bayram’ı maneviyatın, duanın, yardımlaşmanın, dayanışmanın, eş, dost, akrabalar ile buluşmanın ve bir araya gelmenin, fakir ve fukaranın gözetilmesinin müstesna anlarından birisidir.  Geride bıraktığımız terör saldırıları, şahadet şerbetini içen yüzlerce şehidimiz, iç ve dış mihrakların ülkemiz üzerindeki hain ve alçakça planlarının hali hazırda devam etmesinden dolayı içimiz hüzünlü ve yüreğimiz buruk bir şekilde kutluyoruz.

Bayramlarımız, bizi birbirimize yaklaştıran, aynı istikamete yönlendiren, küskünlükleri ortadan kaldırmaya vesile olan ve aramızdaki engelleri kaldıran çok özel günlerdir. Büyük Türk milleti, yüzyıllardır aynı safa giren, aynı ahlaki ve manevi değerleri benimsemiş, doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine benzer duyguları sahiplenmiş büyük bir aile olarak bayramları karşılamış ve ortak duygularla yüceltmiştir. Bu nedenle bayramlarımızın milletçe hayatımızda önemli ve vazgeçilmez yerleri bulunmaktadır. Kurban Bayramı’nda dualarla yapılan ibadetlerin, gerçekleştirilen ziyaretlerin, uzanan yardım ellerinin bizi sımsıkı bir şekilde sardığı ve kardeşliğimizi güçlendirdiği açıktır. Bayramlar ahde vefayı, hatırlamanın ve sadakatin zenginliğini, tanışmanın ve kaynaşmanın derin anlamını yaşadığımız ve yaşattığımız eşsiz zamanlardır. Birbirimize daha çok yaklaşmanın; büyüklerimizi, aile fertlerimizi, yakın çevremizi, dost ve arkadaşlarımızı sevindirmenin, onlarla aramızdaki bağları güçlendirmenin ve hasretleri bitirmenin yegâne yollarından biri tartışmasız bayramlardır. Saygı, sevgi ve şefkatle büyükleri ve küçükleri kucaklamak, onları hediyelerle mutlu etmek sevinçlerin ve umutların tekrar canlanmasına da vesile olacaktır.

Aslında işin özünde yatan tek olgu kişinin kurban keserek, Allah için her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyetini ve ona karşı şükür içinde olduğunu ifade etmesidir. Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın İslam inancındaki yerini çok açık bir biçimde ifade eder. ‘’ Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir. ( Hacc 22/36;37 ). Bu nedenle tüm Müslümanların gösterişten uzak amellerde bulunmasını, şayet bir uğraşı içerisinde olacaklarsa sadece Allah için bulunmalarını, Allah C.C ile aralarına hiçbir şeyi koymamalarını diliyorum. Peygamber efendimizin mirasını yüceltmek ve korumak bizlerin önceliği olmalıdır. Kainat’ın efendisi o yüce peygamber Hz. Muhammed S.A.V. bizlere o mirası Veda hutbesinde açık bir şekilde beyan etmiştir. ‘’ Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler Allah’ın kitabı Kuran-ı Kerim ve peygamberinin sünnetidir ‘’.  Çünkü, yaratılan her canlı ve cansıza Allah C.C yeter. Asırlar boyunca İslam’ın sancaktarı olan bu aziz Türk milleti kıyametin sonuna kadar var olacak tüm Müslümanlara önder olacak ve ilelebet yaşayacaktır. Türk milleti ebediyete kadar bağımsız, onurlu ve milli değerlerine sahip çıkarak bayramlarını karşılayacak, sağlam ve emin adımlarla varlığını ve bütünlüğünü koruyacak, yüksek erdem ve iradeyi sonsuza kadar sürdürecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanımızın her köşesindeki aziz Türk milletimin ve İslam aleminin mübarek Kurban Bayramı’nı tüm içtenliğimle tebrik ediyor, nice bayramlara ulaşmayı Cenab-ı Hakk’tan diliyorum.


Yayın Tarihi: 10/09/2016