Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 9. Yılında Anıldı


Muhsin Yazıcıoğlu Vefatının 9. Yılında Anıldı

Büyük Birlik Partisi'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu için Yapılan Yâd Etme Programının yapıldığı Tacettin Dergâhı, Dünyanın ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinden akan insan seli ile doldu taştı.

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi yakınında helikopterinin düşürülmesi sonucu beraberindeki 5 kişiyle birlikte şehit olan Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergâhındaki mezarı başında anıldı.

Dünyanın ve Türkiye’nin muhtelif yerlerinden gelen binlerce insanın akın ettiği Tacettin Dergâhında özlem ve hüzün duyguları adeta yüzlerde okunurken Alperenler, Büyük Birlik Partililer ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevenler bir kez daha vefalarını tüm duyguları ile göstermiş oldular.

"Şehadetinin 9. Yılında Özlemle Yâd Ediyoruz" temalı anma törenine, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun Eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Furkan Yazıcıoğlu, abisi Yusuf Yazıcıoğlu, Ablası Maviş Ocak, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Sekreter Üzeyir Tunç, Genel Başkan Yardımcıları, Avrupa Türk Birliği Başkanı Erol Yazıcıoğlu, Alperen Ocakları Genel Başkanı Murat Aslan, İl ve İlçe Başkanları, Alperen Ocakları il ve ilçe başkanları, misafirler ve Anadolu’nun her tarafından, Türk Dünyasından çok sayıda Muhsin Yazıcıoğlu sevdalıları katıldı.

“DAVANIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun kendini vatanına, milletine, dinine ve devletine adamış büyük bir lider olduğunu söyleyen Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisinin, Alperenlerin "Şehadet Sürecinin" takipçisi olmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi: "Yazıcıoğlu'nun bütün sevdası, Türk milletiydi, vatanıydı, milletiydi, Türk ve İslam coğrafyasında yaşayan kardeşleriydi. Allah'a hamdolsun, onunla birlikte, onun dava arkadaşı olarak birlikte ve beraber olduk. Onun şehadetinden bugüne kadar onun yürüdüğü ilkelerden ayrılmadan, büyük birlik hayaliyle milletin muktedir iktidarını gerçekleştirme hayaliyle mücadelemize devam ediyoruz. ve Allah'ın izniyle de milletin muktedir iktidarını gerçekleştirene kadar, Büyük Birlik bayrağını dikene kadar, İlayı Kelimetullah için Nizam-ı Alem davasında hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Tabi ortada 9 senedir süren bir dava ve soruşturma süreci var. Bugüne kadar zerre kadar taviz verilmedik ve hiçbir noktayı eksik bırakmadan bu sürecin takipçisi olduk. 4 soruşturma dosyası ve 2 mahkeme devam etmekte. ve biz de bütün bu şüpheler ortadan kaldırılıncaya kadar ve süreç aydınlatılıncaya kadar davaların takipçisi olacağız."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 10 yıla yakın hapis hayatı yaşadığını ve bunun 5,5 yılının hücrede geçtiğini belirten Genel Başkan Mustafa Destici, “Ama ne Rabbine küstü, ne vatanına küstü, ne milletine küstü, ne gidip Avrupa kapılarında ülkesini şikâyet etti.” İfadelerini kullandı.

Genel Başkan Mustafa Destici, “Nerede bir mazlum varsa onun yanında olmaya gayret etti. İçeride de hangi siyasi partiden, hangi düşünceden ve etnik kökenden olursa olsun, kim kapısını çalarsa, kim yanına gelirse ona elinden gelen her türlü yardımı esirgemeden yaptı” dedi.

Kaynak: bbp.org.tr


Yayın Tarihi: 24/03/2018