Tadilat Çalışmaları Tamamlandı, Havalimanı Açılıyor


Tadilat Çalışmaları Tamamlandı, Havalimanı Açılıyor

Samsun Valisi Osman Kaymak, Uluslararası Çarşamba Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Osman Kaymak 07 Ağustos 2017 tarihinde pistteki 20 santimlik çökmeler nedeniyle kapatılarak, bakım ve onarım çalışmaları başlatılan ve söz verildiği gibi 07.11.2017 Salı günü tadilatı tamamlanacak olan Uluslararası Çarşamba Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Osman Kaymak burada yaptığı açıklamsında ‘havalimanımız pistindeki sorun nedeniyle 7 Ağustos’ta inşaat başlamıştı. Biz zaman zaman inşaatı kontrole gelmiştik. O zaman kamuoyuna duyurumuz şuydu. 7 Kasım’da inşallah havalimanımız açılacak idi. Salı günü planlandığı şekilde havalimanımız açılacaktır.

Bugün kontrol ve inceleme amacıyla sizlerle beraber buraya geldik. Şu an aldığımız bilgilere göre havaalanı inşaatı tamamen bitmiş durumda, temizlikler yapılıyor. İnşallah ilk uçağımız Samsun'a, 7 Kasım'da saat 07.50'de inecek. Biliyorsunuz normalde inşaatın bitim süresi daha uzun idi, ama çalışan arkadaşların gece-gündüz yoğun çalışmaları ve müteahhit arkadaşımızın özverisi ile bu süreyi 3 aya indirdik. Pistte yaklaşık 40 bin metrekare kaplama yapıldı. Elektrik altyapıları yeniden yapıldı. Kuleler, otomatik kumanda sistemi ve ilave dönüş apronu yapıldı.

Havalimanında ikinci pist proje çalışmaları da devam ediyor. Ayrıca, ek terminal binası için proje çalışması var. Böylece terminal binası genişletilecek. Projesi ihale edildi. Ayrıca tadilatın 3 ay gibi kısa bir sürede bitmesinde OYAK Beton’un büyük katkısı olmuştur. Yani hep beraber, elbirliği yaparak havalimanımızı söz verdiğimiz tarihe yetiştirdik. Hava şartlarının iyi gitmesi de çalışmaların sekteye uğramasını engelledi. Emeği geçen herkese buradan tekrar çok teşekkür ediyorum.’ dedi.


Yayın Tarihi: 04/11/2017