Milletvekili Kurt’tan Fındık Üreticilerine Müjde


Milletvekili Kurt’tan Fındık Üreticilerine Müjde

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, destekle ilgili Bakanlar Kurulu kararının fındık üreticilerine Kurban Bayramı öncesi çifte bayram yaptırdığı söyledi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Bakanlar Kurulu tarafından açıklanan fındık üreticilerine dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi haberinin fındık üreticileri arasında büyük sevinç yarattığını belirtti. Milletvekili Hasan Basri Kurt, “Fındık üreticilerine uzun yıllardır verilen alan bazlı gelir desteği ödemesinin bu yıl da devam ettiriliyor. Fındık üretiminde Samsun Türkiye’de 3.sırada bulunuyor. Açıklanan bu karar Samsunlu fındık üreticisi hemşehrilerimizi sevince boğmuş durumdadır” dedi.

Bakanlar Kurulu’nun açıklamasına göre, ruhsat verilen sahalarda fındık yetiştiriciliği yapan fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç gerçek ve tüzel kişilere 2016 ürünü için dekar başına 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak.

Başvurular 30 Aralık 2016'ya kadar devam edecek. Bir sonraki yıl yapılacak ödemeler, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirilecek.


Yayın Tarihi: 09/09/2016