Şehit Onur Yavan Havza İlçesinde Son Yolculuğuna Uğurlandı


Şehit Onur Yavan Havza İlçesinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari ili Çukurca üs bölgesinde yürütülen operasyon esnasında düşen yıldırım sonucu şehit olan P. Onb. Onur Yavan, Havza ilçesi Merkez Kevser Camii’nde ikindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine katılarak son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidimizin cenaze namazı, Havza ilçesi Merkez Kevser Camii’nde, Samsun Valisi Osman Kaymak, 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tonbul, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Samsun Milletvekilleri Dr. Ahmet Demircan, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Erhan Usta, Kemal Zeybek, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İbrahim Güven, İlçe Belediye Başkanları, askeri, adli ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, şehidimizin yakınları ve binlerce vatandaşın katılımı ile ikindi namazına müteakip kılındı.

İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dua yapıldı ve helallik alındı. Ardından şehidimizin naaşı, askerlerin omuzunda cadde üzerinde bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına konularak Havza Şehir Mezarlığı'na götürüldü. Burada şehidimiz Piyade Onbaşı Onur Yavan’ın naaşı, okunan Kur'an-ı Kerim eşliğinde toprağa verildi.

Defin töreninin ardından 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tonbul, şehidimizin naaşına sarılı şanlı bayrağımızı şehidimizin babası Dursun Yavan’a, öperek teslim etti.

Cenaze töreninin ardından Vali Osman Kaymak, 59. Havan ve Topçu Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Aykut Tonbul, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca ve Samsun Milletvekilleri, şehidimizin ailesine ve akrabalarına başsağlığı dileklerinde bulunarak, acılarını paylaştı.


Yayın Tarihi: 13/10/2019