Milli Mücadelenin 100. Yılında 30 Ağustos Coşkusu Farklı Olacak


Milli Mücadelenin 100. Yılında 30 Ağustos Coşkusu Farklı Olacak

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 97. yılı, Samsun Valiliği 100. Yıl Koordinasyon Merkezi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Bulvar AVM'nin iş birliği ile hazırlanan dolu dolu bir programla kutlanacak.

Bulvar Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde gün boyu devam edecek 30 Ağustos Zafer Bayramı; graffity, workshop, temalı atölyeler, spor aktiviteleri, DJ performansı ve müzik dinletileri ile kutlanacak.

Grafitili Kutlama  

Günümüzün popüler sokak sanatlarından biri olan ve duyguların duvar yazıları ve boyalarla aktarılması esasına dayanan graffiti, 30 Ağustos Zafer Bayramı'na özel teması ile işlenecek olan workshop etkinliği ile meraklılarıyla buluşacak. “Gençler Graffiti ile Atasını Anlatıyor” sloganı ile dikkat çeken etkinlikte, Türkiye’nin popüler mural sanatçılarından biri olan Atione ve OMÜ Prof. Dr. Metin Eker ve ekibi eğitmen olarak yer alacak. 

Çocuklar Doyasıya Eğlenecek 

Programda Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) spor aktiviteleri gerçekleştirirken, DJ İnanç Seven performansı ile etkinliğe eşlik edecek. Çocuklar için ise oyuncak atölyesi de 30 Ağustos’a özel temalarıyla alanda olacak. Atatürk, Anıtkabir ve Türk bayrağından oluşan ahşap bibloları çocuklara diledikleri gibi boyatarak bayrama katılımlarını sağlayacak. 

Sergi Açılacak

Meydan alanına konumlandırılacak olan Atatürk hatırası fotoğraf platformu ile de ziyaretçiler anlamlı fotoğraflar çekebilecek. Etkinlikler, Atatürk ve silah arkadaşları, TBMM, Atatürk Anıtı ve eski Samsun temalı eserlerden oluşan sergi ile taçlandırılacak. İzdüşüm tekniği ile oluşturulan sergide 20 adet eser sergilenecek.  

Grup Dalgakıran, Konseri Verecek

Etkinlikler Grup Dalgakıran’ın akşam konseri ile devam edecek. Samsun’un sevilen gruplarından biri olan Dalgakıran ekibi, özel repertuvarları ile sahneye çıkacak. 30 Ağustos Cuma günü, gün boyu devam edecek etkinliklere tüm Samsunlular ücretsiz olarak katılabilecek.


Yayın Tarihi: 28/08/2019