Geleceğin Temelleri Bugünün Çocuklarına Emanettir


Geleceğin Temelleri Bugünün Çocuklarına Emanettir

"Çocuklar yarının büyüğüdür"

Bilinçli, donanımlı,milli ve manevi değerlerine bağlı, ülkesini ve milletini seven bir neslin, toplumun inşası için önemli olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  " Geleceğimizin temelleri bugünün çocuklarına emanettir. Yarınların büyüğü, aydınlık yarınlarımızın  teminatı olan çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasını özel bir organizasyonla taçlandırdık" dedi.

"YENİ NESLİMİZİ BİLİNÇLİ VE DONANIMLI YETİŞTİRMELİYİZ"

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesaj veren İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  " Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan tarihi olan TBMM’nin açılış yıl dönümünü, aynı zamanda çocuk bayramı olarak kutlanmasını istemesinin sebebi, yetişmekte olan yeni neslin, ecdadını ve tarihini tanıyarak ve yüksek niteliklerle donanarak ülkenin geleceğine bu bilinçle hazırlanmalarına dikkat çekmektir." dedi.

"ÇOCUKLARIMIZ YARINLARIMIZDIR"

23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk'ün bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, " 23 Nisan aynı zamanda, geleceğimizin güvencesi olarak gördüğümüz, özgürlük ve bağımsızlık meşalesini devredeceğimiz çocuklarımızın da bayramıdır. İstiklâl Savaşımızın lideri, Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan’ın bu açıdan da ayrı bir manası vardır. 23 Nisan Millî Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bağımsız ve hür bir ülke bırakan Birinci Meclisimizin cesur ve fedakâr üyelerini saygı ve şükranla anıyorum. Bu anlamlı günde coşkumuz ve neşemizi artıran değerli evlatlarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en samimi duygularla kutluyorum.” diye konuştu.

İLKADIM'DAN  ÇOCUKLARA ÖZEL PROGRAM

Belediye olarak 23 Nisan Haftasında Çocuk Kitap Günleri ve Şenliği tertip ettiklerini ifade eden Başkan Tok,  " Ülke olarak az okuyan bir toplumdan, okuyan bir neslin ve toplumun inşasına temel olması hasebiyle; çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığı kazandırmak için Karadeniz’de ilk ve tek en büyük çocuk kitap günleri olan İlkadım Belediyesi 1. Çocuk Kitap Günleri ve Şenliğini  organize ettik. Ülkemizin yetiştirmiş olduğu sahalarında tecrübeli seçkin 22 çocuk yazarının okurlarla buluştuğu, Türkiye’de öncü 55 yayınevinin katılım sağladığı, içerisinde çocuk ve gençlerimize yönelik birçok aktivitenin yer aldığı 18-24 Nisan tarihleri arasında bir hafta boyunca sürecek olan etkinliğimizle çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını özel bir organizasyonla taçlandırdık. " şeklinde konuştu


Yayın Tarihi: 21/04/2016