İki Akıl Bir Akıldan Üstündür


İki Akıl Bir Akıldan Üstündür

         Samsun Valisi İbrahim Şahin, Atakum Yalı Kafe’de düzenlenen Atakum Kent Konseyi Genel Kurul toplantısına katıldı.

        Atakum Kent Konseyi Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Bekir Şişman toplantıda bir konuşma yaparak, Atakum Kent Konseyi’nin yaptığı projeler ve çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

        Samsun Valisi İbrahim Şahin, yaptığı konuşmasında, “Değerli Arkadaşlar; Gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkacak olursak, özellikle demokrasinin daha sağlıklı işleyişini sağlayacaksak, mutlak suretle yönetişim kavramının içini doldurmamız gerekiyor. Atakum ilçemizin Kent Konseyi ile beraber daha iyi yönetilmesini istiyorsak burada arkadaşlarımızın gündeme getirecekleri konuların sağlıklı bir şekilde yöneticilere taşınması lazım. Kent Konseylerinin birçok görevleri bulunmasının yanında Kent Konseylerinin bir başka görevi hemşericilik ruhunu aslında ayağa kaldırması ve canlandırması gerekiyor. Burada kastım, Atakum hemşericilik mantığını ortaya çıkarmaktır. 

        Diğer taraftan gerek engellilerin ve gerekse yardıma muhtaç olan insanların şehri ve yaşadıkları bölgeyi kullanması ile ilgili yapılması gerekenlerin Kent Konseyi marifetiyle gündeme getirilmesi gerekiyor. Mutlak suretle bizim de çıkıp konuşmak değil ama buradaki misafirlerimizin veya Atakum ilçemizde, Samsun’da yaşayan insanlardan bize yönelik, bizi yönlendirecek cümlelerini duymak isterim. Çünkü “iki akıl bir akıldan üstündür.” Bu benim hayat düsturumdur. Arkadaşların burada yaşayan insanların, akademisyenleri, hiçbir eğitim almamasına rağmen çok kreatif bir zekasının ürünü olan şeylerle bize katkı sağlamaları işten bile değil. 

        Onun için biz yöneticiler, mutlak suretle kendimizi çok akıllı, zeki ve her şeyi bilen bir konuma oturtursak yanlışın hemen başında ve yanlışa başlayan bir konumda oluruz. Tam tersine yörede yaşayan, etrafımızda olan insanların aklından yararlanacağız. Eğer bunu yaparsak biz akıllı insan oluruz. Bu tarz yapıların sağlıklı işlemesi için salonların dolu olması ve insanların daha katılımcı olması gerekiyor. Ben davetiniz dolayısıyla teşekkür ediyorum. Kent Konseyi faaliyetlerinin bizlere, şehrimize ve Atakuma ilçemize katkı sağlayacağını temenni ediyorum. Hepinizi sevgiyle saygıyla, selamlıyorum.”dedi.

        Atakum Kent Konseyi Genel Kurul toplantısına, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve davetliler katıldı.

 


Yayın Tarihi: 28/01/2016