Külliyede '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik' Sergisi


Külliyede '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik' Sergisi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi bir grup öğretim üyesi tarafından hazırlanan ''15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik'' temalı resim ve afiş tasarımları karma sergisi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde sergileniyor.

OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi bir grup öğretim üyesi tarafından hazırlanan ''15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik'' temalı resim ve afiş tasarımları karma sergisi, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan'ın öncülüğünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde sergileniyor. Sergi iki gün süreyle açık kalacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ve öğretim üyeleriyle birlikte sergiyi gezdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başarılı bulduğu çalışmalar hakkında bilgi alırken, öğretim üyeleriyle bir süre sohbet etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ni ziyaretinde yapılan çalışmaların bir kısmını gördüğünü ifade ederek, ''Güzel Sanatlar Fakültemizin değerli hocalarının yaptığı ve hain darbe girişiminin anlatıldığı sanat eserlerinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmesini çok önemsiyorum. Sergimizi Cumhurbaşkanımızla gezdik. Cumhurbaşkanımız sergilenen eserleri çok beğendi. OMÜ Rektörümüz Prof. Dr. Sait Bilgiç ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Metin Eker başta olmak üzere emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde açılan sergide ''15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Milli Birlik'' temalı sergide OMÜ'den 8, diğer üniversitelerden 6 öğretim üyesi, 32 adet yağlı boya tablo ve 1 adet deri minyatür çalışma olmak üzere toplam 33 adet sanat eseri-tasarım sergileniyor. Öğretim üyelerinin hazırladığı 43 afiş tasarım çalışması da AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen '15 Temmuz Karanlıktan Aydınlığa Meydanların Dili' sergisinde sergileniyor.


Yayın Tarihi: 12/07/2017