Şehitlerimizin Emanetini Daha Yukarı Taşıyacağız


Şehitlerimizin Emanetini Daha Yukarı Taşıyacağız

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstereceğiz" dedi.

18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Çanakkale Savaşı'nın kahramanlık destanı olduğuna dikkat çekti. Başkan Genç, mesajında, "Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olmak bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır. 250 binin üzerinde askerimizin şehit olduğu Çanakkale zaferimizin 101. yılını kutluyoruz. Türk milletinin vatanı ve milleti uğruna biran bile gözünü kırpmadan canını nasıl feda ettiğini bu önemli destanla bir kez daha tüm dünyaya duyuruyoruz" dedi.

KAHRAMANLIK MÜCADELESİ

Çanakkale Deniz Zaferi'nin tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanı olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Her yıl 18 Mart'ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir. Çanakkale savaşları, milletimizin zamanın en güçlü ve donanımlı ordularına karşı inanç, vatan sevgisi, dayanışma, birlik ve beraberlik duyguları ile vermiş olduğu büyük bir mücadeledir. Türk'ün yenilmezliğini, Mehmetçiğin azim ve iradesini aynı zamanda centilmenliğini tüm dünyaya göstermiş olması açısından da oldukça önemlidir" ifadelerini kullandı.

ŞÜKRANLA ANIYORUZ

Çanakkale Zaferinin kahramanlarının evlatları olarak bugün bizlerin bu topraklar üzerinde geleceğe yürüdüğünü dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Biz millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettikçe, aramızdaki ihtilafları giderip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri mutlaka alacaktır. Bilinmelidir ki, geçmişten aldığımız ilhamla, milletçe, şehitlerimizin bize bıraktığı mukaddes emanetin sorumluluğunun idraki olarak, her geçen gün aynı şuur ve inançla daha da yükseklere taşıma kararlılığını göstereceğiz. Bu büyük zaferin onurunu bizlere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; aziz Türk Milleti ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."


Yayın Tarihi: 16/03/2016