Terme Galericiler Sitesi Projesine Meclisten Geçti Temelleri Atılıyor


Terme Galericiler Sitesi Projesine Meclisten Geçti Temelleri Atılıyor

Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçede galerici esnafına yönelik büyük bir proje olan Galericiler Sitesi'nin oy birliği ile meclisten geçtiğini, bir ay içinde temelinin atılacağını belirterek, "Bu proje, Terme'nin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak" dedi.

Galericiler Sitesi arazisinin 1/1000'lik imarı planının Terme Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçtiği bilgisini veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Galericiler Sitesi'nin ilçenin ekonomik gelişiminde yeni bir sayfa açacağını söyledi.

Başkan Kılıç, Terme'nin Türkiye'nin minibüs piyasasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu projenin hem yerel ekonomiyi güçlendireceğini hem de ulusal düzeyde Terme'nin vitrini olacağını vurguladı.

TERME'NİN GELİŞİMİNDE PAYLARI BÜYÜK

Başkan Kılıç, Terme'nin ekonomik gelişiminde yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, "Türkiye'nin minibüs piyasasına yön veren ilçemiz, artık Galericiler Sitesi'ne kavuşacak. Bu proje, hem yerel ekonomimizi güçlendirecek hem de ulusal düzeyde ilçemizin vitrini olacak. Galerici esnafımızın şehrin sanayisine ve esnafına sağladığı katma değerin göz ardı edilemez. Bu esnaflarımız, Türkiye genelinde önemli bir paya sahip olup, Termemizi ülkemizde bir marka şehir yapma yolunda büyük bir rol oynamışlardır" diye konuştu.

ARAZİ KONUSU ÇÖZÜLDÜ

Galerici esnafının bugüne kadar uygun olmayan şartlarda büyük hizmetler verdiğini, bir araya geldiklerinde Terme'ye yakışır bir galericiler sitesi oluşturulması için harekete geçmeye karar verdiklerini belirten Başkan Kılıç "Kooperatif başkanımız ve ilgili diğer yetkililerle birlikte harekete geçtik. Uygun bir arazi üzerinde çalışmalar yaptık ve sonunda 2-3 aday arazi içinden bir tanesini seçtik. Seçilen arazinin bir bölümünü galerici arkadaşlar satın aldı, diğer kısmı için de yerel yöneticiler olarak devreye girip, yapılan çalışmalarla arsa sorunu çözüldü ama önümüze seçilen arazinin tarım dışına çıkarılması gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

BAKAN MUŞ'UN BÜYÜK DESTEĞİYLE

Galericiler Sitesi olarak belirlenen alanı tarım dışına çıkarmak için yoğun çaba harcadıklarını belirten Başkan Ali Kılıç, "Önceki dönem Ticaret Bakanımız şimdiki Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Mehmet Muş'un sonsuz desteğiyle ve yine tabii genel başkan yardımcılarımızın, vekillerimizin, il başkanımızın destekleriyle sorunu çözdük. Çünkü birlik beraberlik olunca ortaya bir netice çıkıyor. Hiçbir şey bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. Bizim AK Parti'nin en önemli özelliği doğru bir hareket, doğru bir adım varsa birlik ve beraberlik için hareket etmemiz ve hep birlikte olaya sahip çıkmamız. Bu noktada çok şükür Galericiler Sitesi arazisi de tarım dışı bırakıldı" dedi.

TERME'YE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Başkan Kılıç, projenin uygulama sürecinin başlatıldığını ve bir ay içinde galerici esnafların çalışmalara başlayacağını ifade ederek "Şu an hem nazım imar planını hem de uygulama imar planını hem Büyükşehir Belediye Meclisimizin, hem de Terme Belediye Meclisimizin onayından geçirdik ve şuan askıda. İnşallah bir ay içinde projeye ilk kazma vurulmaya başlanır. Bu proje Terme'nin en önemli projelerinden bir tanesidir. Bu proje Terme'nin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak ve ilçeyi minibüs piyasasında daha da önemli bir merkez haline getirecek" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 20/12/2023 - 15:30