Atakum’da Çocuk Başkan Seçimle Geldi


Atakum’da Çocuk Başkan Seçimle Geldi

Atakum ‘çocuklara’ emanet.

Atakum Belediyesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkanlık koltuğuna oturacak öğrenci, öğrenciler arasında yapılan seçimle belirlendi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, seçilmiş başkan Esis Ceylan’a koltuğunu devretti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Atakum Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak çocuk başkan, gerçekleştirilen seçimle belirlendi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın başkanlığında belediye meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda projelerini anlatan öğrenciler arasında yapılan oylama sonucu bir öğrenci başkanlık koltuğuna oturdu.

Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hayata geçirilen ve ilçedeki tüm okulları kapsayan Özge’ler ve Can’lar projesi kapsamında belirlenen öğrenciler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında, Atakum Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmak için seçim yaptı. Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı başkanlığında toplanan öğrenciler, ilk olarak kendilerini tanıtarak hayata geçirmeyi hedefledikleri projeleri anlattı. Projelerin anlatılmasının ardından öğrenciler kendi aralarından başkanlık görevini yapacak olan arkadaşlarını belirlemek için oy kullandı. Gerçekleştirilen oylamanın ardından Hüseyin Avni Asal İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Esis Ceylan, başkanlığa seçildi.

‘BAŞKAN OLACAĞIM..’

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, seçilmiş başkan Esis Ceylan’a koltuğunu devretti. Çiçeği burnunda belediye başkanı Esis Ceylan, ilk iş olarak cadde ve sokaklardaki temizlik durumu hakkında rapor istedi. Ağaçlandırma çalışmalarının hız kazanması ve daha çok yeşil alan oluşturulması yönünde talimat veren Esis Ceylan, “Belediye başkanlığını çok sevdim. Temsili de olsa burada olmak güzel. İleride hedeflerim arasında artık belediye başkanı olmakta var. Seçimde bana oy veren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hem benim hem de arkadaşlarımın seçim için hazırladığı projeleri Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya teslim ettik” diye konuştu.

‘ÇOCUK BAŞKANIMIZ SEÇİMLE GELDİ’

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında başkanlık koltuğuna oturacak öğrencinin seçilmiş olması için böyle bir program gerçekleştirdiklerini kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günde, her yıl yavrularımıza koltuklarımızı teslim ediyoruz. Bu yıl formatı değiştirelim ve çocuklarımız seçim sonucu başkanlık koltuğuna otursun istedik. Bu anlamda Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından hayata geçirilen ve ilçedeki tüm okulları kapsayan Özge’ler ve Can’lar projesindeki yavrularımızı meclis salonumuzda buluşturduk. Projelerini, hedeflerini dinledik. Bu doğrultuda kendi aralarından çıkan başkan adaylarını oylayan yavrularımız, bir evladımızı başkan seçti. Biz de seçilmiş başkana koltuğumuzu devrettik” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR ACIDAN UZAK BÜYÜSÜN’

Çocukların daha iyi bir Atakum’da yaşaması için dur durak demeden çalıştıklarını ifade eden Başkan Taşçı, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı daha iyi yarınlarla kucaklaştırmak için mücadele ediyoruz. Çalışmalarımız, projelerimiz hep bu doğrultuda. Daha iyi ve daha yaşanılabilir bir Atakum hedefimiz de aynı şekilde, çocuklarımızın daha güzel yarınlara kavuşabilmesi içindir. Bu anlamda tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. Ülkemiz başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının savaştan, acıdan ve üzüntüden uzak büyümelerini diliyorum. Bu dileğimizin gerçek olması için ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.


Yayın Tarihi: 21/04/2016