Samsun Türkiye'nin Rusya'ya Açılan Kapısıdır


Samsun Türkiye'nin Rusya'ya Açılan Kapısıdır

Samsun Valisi Osman Kaymak’ın katılımıyla, Sheraton Grand Otel'de düzenlenen Krasnador-Samsun uçuşları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı konuşmasında, “İlk sefer ile gelen misafirlerimizi Samsunumuzda ağırlamak, onlarla vakit geçirmek bizleri fazlasıyla mutlu etti. Bu iki yakın coğrafyanın bu dostluğu gelişerek devam etmesini temenni ediyorum. Şehrimize hoş geldiniz” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, “Değerli misafirlerimiz hepinize öncelikle şehrimize hoş geldiniz diyorum.  Değerli arkadaşlar; Bu projenin hayata geçirilmesinde şüphesiz Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz'ın büyük katkıları var. Rusya'daki dostlarımızın da buna cevap vermesi ve birlikte hareket etmesiyle bu projeyi anlamlı ve sürdürülebilir hale getirmiştir. Çok değerli misafirlerimiz, biz iki ülkenin vatandaşları olarak, işbirliği ve ticaret yapmak, kültürlerimizi ve birbirimizi tanımak durumundayız. Bizde bir söz vardır. ‘insanlar birbirlerine tanıdıkça severler’ o anlamda birbirimizi tanıdıkça, birbirimize daha çok seveceğimize inanıyorum.

Samsun Türkiye'nin Rusya'ya açılan kapısıdır. Lütfen bu kapıyı çok iyi kullanın. Türkiye'yi ve bizleri tanıyın. Ben birbirimizi tanıdıkça birçok alanda, değişik sektörlerde işbirliği yaptıkça dostlukların gelişeceğine yürekten inanıyorum. Türkiye'nin ve Samsun'un büyük bir potansiyeli var. Bugün bu potansiyeli Rus dostlarımızla birlikte kullanmak istiyoruz.

Aslında Rusya'nın ve Türkiye'nin dostluğu bugün Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile birlikte Akkuyu Nükleer Santrali’nin inşaat temelini attılar. Bundan dolayı bu dostluk gelecek yıllara sahi olarak köklü bir şekilde devam edecektir. Bu vesileyle inşallah bu dostluğa inanıyoruz. Bu karşılıklı uçak seferlerini sürdüreceğiz.

Samsun Valiliği olarak da biz bu projenin arkasındayız. Samsunlu işinsanı kardeşlerimiz ve Rusya'dan gelen misafirlerimiz lütfen bu geliş ve gidişi kuvvetlendirin. Çabalarımız karşılık bulsun. Ben bu vesileyle misafirlerimize tekrar hoş geldiniz diyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Krasnador-Samsun arasında karşılıklı yapılacak olan uçuş protokolü Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Rusline Havayolları Geliştirme Dairesi Başkanı Alexey Donchenko arasında imzalandı.


Yayın Tarihi: 03/04/2018