Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 30 Ağustos Zafer Bayramı


Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 30 Ağustos Zafer Bayramı

Necip milletimiz 94 yıl önce 30 Ağustos 1922 yılında Kütahya Dumlupınar’da muhteşem bir zafere ve kahramanlık destanına imza atmıştır. Esaret emelleri, emperyalist hevesler, düşman tasallutu, küresel abluka milletimizin tertemiz ve imanlı mücadelesiyle hem kırılmış hem de püskürtülmüştür. Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez olmak üzere Başkomutanlık yetkisi verilen Mustafa Kemal Paşa taarruz kararını haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştür. Büyük Taarruz Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile ordumuzun zaferiyle sonuçlanmıştır.

30 Ağustos zaferi vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan, milletimizin istiklal ve istikbal mücadelesinde geleceğinin önündeki engelleri yıkan, onurlu haklı bir milli diriliş olarak tüm insanlığın vicdanlarında yerini almıştır. Milletimiz 30 Ağustos’ta esarete, köleliğe, teslimiyete, bağımlılığa karşı dik durmuş vatan ve millet savunmasını şereflice yapmış tüm iç ve dış düşmanlarına karşı emsali olmayan bir duruş sergilemiştir. Türk milleti Cumhuriyet’i kurarken, 30 Ağustos zaferinden aldığı güç ile temel motivasyon kaynaklarını oluşturmuştur. Düşman büyük bir hüsrana uğratılırken siyasi politik, bilimsel, eğitimsel, sanatsal ve kültürel olarak da Türk milleti verdiği bu mücadelelerden kendisine çıkarmış olduğu derslerle içte ve dışta düşmanlarımıza bir kez daha gücünü göstermiştir. Türk milletinin kutlu varlığını esir almak isteyen hain ittifakı layık olduğu acı dersini meydanlarda almıştır. Aziz vatan toprağının her karışında yatan şehitlerimiz ülkemizin manevi zırhları, gazilerimiz ise geçilmez çelikten kaleleridir. Bizler, bize emanet edilen vatan toprağımız üzerinde haince, alçakça hesap yapılmasına, vatanımızı ve milletimizi bölmek isteyecek olanlara asla izin vermeyeceğiz. Türk milleti olarak buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bizden sonra gelecek olan nesillerimize güzel bir vatan bırakmak boynumuzun borcu ve teminatımızdır.

Günümüzde ülkemizde üzerinde oynanan oyunlar, alçakça, haince, sinsice yapılan terör eylemleri bizleri asla yıldıramayacak bilakis büyük Türk milletini daha çok birbirine kenetleyecektir. Tüm bu plan içinde olan iç ve dış mihraklara karşı çelik gibi bir iradeyle ve misliyle mukabele edeceğimizi hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Türk milleti tarih boyunca nice zorluğu, nice musibet ve melaneti aşmayı bilmiştir bu kara günleri de aşmasını şüphesiz yine bilecektir.

Bu sebep ile bugünkü acıklı ve yürek yaralayıcı ülke tablosundan dolayı hiç bir art niyetli çevre, kişi veya kişiler boş hayale kapılmamalı, ülkemizi bölüp parçalayabileceklerine şahit olacaklarını düşünmemelidirler. Bunu düşünen ve planlayanlar ancak büyük bir hayalin kâbusunu görmüş olurlar. 15 Temmuz 2016 gecesinden bugüne milletimiz tek bir yumruk olmuş 30 Ağustos ruhunun dirilişini tekrar bu iç ve dış mihraklara göstermiştir ve göstermeye de büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Burada siyasi parti yöneticilerinin tavır ve duruşları tek bir konu üzerinde buluşmuş, mevzu vatan ise gerisi teferruat ilkesi benimsenmiştir. Merhum büyük üstat M.Akif Ersoy’un da dediği gibi Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın. Tüm mücadelemiz devletimiz, milletimiz, dilimiz, dinimiz, bayrağımız ilelebet yaşasın.

Bu düşüncelerle aziz ve büyük Türk milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. seneyi devriyesini kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi saygı ve şükranla yâd ediyor, ebediyete irtihal etmiş kahramanlarımıza Cenabı-ı Allah’tan rahmet diliyorum.

Ne mutlu Türk’üm Diyene!

En derin sevgi ve saygılarımla.

Erkut ÇİFTÇİ


Yayın Tarihi: 27/08/2016