Vali Osman Kaymak'tan '10 Kasım' Mesajı


Vali Osman Kaymak'tan '10 Kasım' Mesajı

Samsun Valisi Osman Kaymak, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kaymak mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyetimizin Kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı, Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde, sevgi ve özlemle anıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, 19 Mayıs 1919’da 100 yıl önce Samsun’da başlattığı ve büyük zaferle sonuçlandırdığı istiklal savaşımızla; tarih sahnesinden silinmek istenen Türk Milletinin ebediyen bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunu ve bu duygunun ilelebet payidar kalacağını bütün dünyaya göstermiştir.

10 Kasım, Türk Milleti için ATATÜRK’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür.

ATATÜRK’ün bize emanet ettiği bu cennet vatanın ve cumhuriyetin, ilelebet var olması için göstereceğimiz çaba ve O’nun bıraktığı değerlere sahip çıkarak, o değerleri gelecek nesillere aktarmak O'na olan saygımızın en güzel ifadesi olacaktır.

Milletimizin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkları için O’na minnettarız.

Dünya var oldukça Türk Milleti O’nu, kalbinin derinliklerinde sevmeye ve hayatın her alanında yaşatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle yurdumuzun kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum.”


Yayın Tarihi: 08/11/2019