Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı Dualarla Açıldı


Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı Dualarla Açıldı

Tekkeköy Belediyesi tarafından Aşağıçinik Mahallesine yapılan Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı düzenlenen görkemli açılış programı ile hizmete girdi.

İçerisinde bayanlara özel eğitim ve kurs salonları, çocuklar için kreş, sıbyan okulu, kafeteryası, alt katında fitness ve spor salonu ile mescit ve önünde kır düğün salonu ile üç katlı bölgede örnek bir proje olarak hayata geçen Aşağıçinik Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı birçok sosyal, kültürel, sportif ve eğitim faaliyetlerini yerine getirecek. Aynı zamanda nişan, düğün sünnet gibi açık hava eğlence organizasyonları da konak bahçesinde gerçekleştirilebilecek. Kadınlar ilçeye kazandırılan bu konak sayesinde, boş zamanlarını yararlı etkinliklerle değerlendirerek spor ve kurslar ile çeşitli eğitimlerden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Hanımlar Konağı Her Türlü Etkinliğe Ev Sahipliği Yapacak

Açılış öncesinde konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bayanlar burada birçok aktivitenin yanında her türlü eğitim ve kurslardan ücretsiz yararlanabilecekler. Yine bayanlara özel gün ve toplantılarını da bu hanımlar konağımızda yapabilecekler. Aşağıçinik Hanımlar Konağımızı diğer hanımlar konağımızdan ayıran en önemli nokta ise önünde bulunan kır düğün salonu ve yanındaki spor alanıdır. Aşağıçinik bölgesindeki düğün, nişan, sünnet gibi daha birçok eğlence ve etkinliğin açık alanda yapıldığını hesaba katarak ve daha önce evlerin önündeki açık alandaki eğlencelerde yaşanan can kayıplarını düşünerek böyle bir çalışmayı hayata geçirdik. Aşağıçinik bölgemiz ve yakın çevresindeki mahallelerimizdeki bayanlar burada boş zamanlarını değerlendirmenin yanında spor ve kurslar ile çeşitli eğitimlerden ücretsiz yararlanabilecekler. Yine hanımlar konağımızda internet ve kütüphanemiz de var. Anneler çocuklarının araştırmalarını ve ödevlerini burada yapabilecek” dedi.

4,5 yılda Birçok Hizmet Kazandırdık

İlçemize 4,5 yıl içerisinde birçok hizmet kazandırdık. Yollardan parklara, tesislerden spor alanlarına her alanda güzel eserler ortaya koyduk. Vatandaşlarımızın çay içmeye bile yeri yokken, bugün onlara en güzel hizmeti getirdik. Sevgi Tekkesi ve Saklı Bahçe diye iki nezih aile mekanını ilçemiz halkıyla buluşturduk. Bugünde Haymeana Hanımlar Konağımızın ardından ikinci konağımız olan Zübeyde Hanım Hanımlar Konağının açılışını hep birlikte yapıyoruz. Bu tesislerimizin isim babalısı Samsun Valimiz Osman Kaymak’tır. İlçemize yapmış olduğu ziyaretler esnasında tesislerimize önermiş olduğu isimleri tesislerimize verdik. Bunu da buradan hatırlatmak istedim. Ayrıca ben bugün bir şeyin daha müjdesini vermek isterim. İlçemize önümüzdeki günlerde inşallah 5 derslikli bir okulu daha kazandıracağız. Çocuklarımız için kollarımızı sıvadık. Hemen konağımızın yan tarafındaki okulumuzun yanına hayırsever iş adamımız tarafından okul inşaatı kısa süre içinde başlatılacak. Açılışımıza katılan protokolümüze ve bizlere her zaman destek veren hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bayanlar İçin Anlamlı Yatırım

Daha sonra konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Zübeyde Hanım Hanımlar Konağı Tekkeköy Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde ilçeye kazandırılmış olan güzide eserlerden birisi. İlçede bulunan bayanlara hayırlı uğurlu olsun. Bu hizmetlerin tabii ki arkası gelecek. İnşallah burada bayanlar boş zamanlarını değerlendirerek ücretsiz olarak kurs ve eğitim alacaklar. Onlar için güzel bir aktivite olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Vali Kaymak, Togar Canla Başla Mücadele Ediyor

Son olarak konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak ise, “Tekkeköy Belediye Başkanımız Hasan Togar gerçekten ilçemiz için canla başla mücadele ediyor. Tekkeköy ilçesini güzelleştirmek ve halka hizmet etmek için elinden geleni yapıyor. Böyle güzel bir tesisi buraya kazandırdığı için de kendisine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Zübeyde Hanım Hanımlar Konağının kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra protokol üyeleri hanımlar konağını gezerek Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’dan konak hakkında bilgiler aldılar.

                                                                                                                    


Yayın Tarihi: 31/08/2018