Bahtiyar Dayımoğlu İsmi Yaşayacak


Bahtiyar Dayımoğlu İsmi Yaşayacak

Giresun Belediyesi 2014 yılında yaşamını yitiren Şair Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) anısına Çınarlar Mahallesi Çınar Sokağı düzenleyerek hizmete açtı. Belediye Başkanı Kerim Aksu, Dayımoğlu olarak tanınan Bahtiyar Öztürk’ün Cumhuriyet döneminin önemli yazarlarının arkadaşı olduğunu, geride çok değerli şiirlerinin kaldığını belirterek, geçmişe saygısı olmayanın, geleceğinin de olamayacağını söyledi.

Belediye Çözüm ve Koordinasyon Birimine bağlı Acil Ekip tarafından düzenlenen sokağın açılışına, Meclis Üyeleri, muhtarlar, Öztürk Ailesinin mensupları, Dayımoğlu’nun dostları, yazarlar, mahalle esnafı ve mahalle sakinleri katıldı.

Belediye Başkanı Kerim Aksu açılışta yaptığı konuşmada, Bahtiyar Dayımoğlu’nu tanıma, sohbet etme imkânı bulduğunu belirterek , “Bahtiyar amca benden yaş olarak çok büyük. Ben sadece bir Debboy çocuğu olarak, aynı mahallenin bir genci olarak tanıyorum kendisini.  Bahtiyar Dayımoğlu, sevgili eşi Emine Teyze ile beraber işyerime gelirler, sohbet ederdik. Yaptığımız çalışma küçük bir çalışma olarak görünebilir ama manevi olarak değeri çok büyüktür. Bahtiyar amcanın ilelebet yaşaması lazım. Böyle değerlerin kaybolmaması gerekiyor. Bahtiyar amcamızı yaşatmak adına böyle bir çalışma yaptık. Tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Geçmişi olmayanın geleceğinin olması çok zor. Geçmişimize saygı duymalıyız, sahip çıkmalıyız. Bizim felsefemiz budur. Bahtiyar Dayımoğlu’nu bir kez daha saygıyla anıyor, bu anlamlı açılışa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu, törene katılan misafirlerle beraber, Bahtiyar Dayımoğlu geçidini gezdi. Aile adına Ertuğrul Öztürk, mahalle esnafları adına Halis Cömert Belediye Başkanı Kerim Aksu’ya plaket verdi.

Bahtiyar Öztürk (Dayımoğlu) Geçidinde, şairin özgeçmişi, bazı şiirleri yer aldı. Geçit yayalar için düzenlenip hizmete açıldı.


Yayın Tarihi: 05/08/2018