5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali Sona Erdi


5. Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali Sona Erdi

Bafra Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen ve bölgenin en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali sona erdi.

“Bafra’nın Dünyaya Açılan Penceresi” olarak nitelendirilen V. Kapıkaya Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nde dolu dolu yaşanan 5 gün katılımcı ve ziyaretçilerden tam not aldı.

Ziyaretçiler 5 gün süren festivalden hafızalarından silemeyecekleri anılarla ayrıldı.

Cumhuriyetin 100.Yılında “Cumhuriyet” teması işlenerek 26-30 Temmuz tarihleri arasında 5 gün 4 gece süren festival, zengin içeriği ile bütün dikkatleri üzerine toplarken düzenlenen su sporları, havacılık, dağcılık, fotoğrafçılık, workshop etkinlikleri, konserler ve geziler ile eşsiz deneyimler spor ve doğa severlere sunuldu.

Tarihsel doku ve doğal güzelliklerini ziyaretçilerinin emrine sunan Kapıkaya’da 5 gün süresince, Su Kabağı İşlemeciliği, Zembil/ Sepet Örücülüğü, Alevde cam sanatı, Kilim Dokumacılığı gibi Geleneksel El Sanatlarından oluşan Wokshop aktiviteleri, Tekne Gezileri, Kano, Jetski, Roler, Ringo Bot, Dalıştan ulaşan Su sporları, Mini Futbol/Voleybol, Badminton, Ayak Tenisi, Masa Tenisi, Dart, ATV Safari, Zipline, Okçuluk, Basketbol, Trambolin, Tırmanış Duvarı, Bisiklet gibi Decatlon Spor Faaliyetleri, Motor Sporları, Havacılık etkinlikleri kapsamında Yamaç Paraşütü Tandem ve Single Uçuşları, Yamaç Paraşütü Akrobasi Gösterileri, Dağcılık etkinlikleri kapsamında Hayat Mağarası ve Tepen Deliği Doğa Yürüyüşü, Kaya Tırmanışı, Sarı Kilise Doğa Yürüyüşü, Yelken Kanat Şampiyonası, Kuş Cenneti Gezisi ile katılımcılara keyifli anlar yaşadılar.

Kadınlara özel sportif faaliyetlerinde yapıldığı Kapıkayafest’te ayrıca, İkilem Grubu ve Ekin Uzunlar’ın sahne aldığı konserlerde çok sayıda müzik sever gönüllerince eğlendiler.

Türkiye'nin "Cumhuriyet" temasını işleyen ilk festivali olacak olması ile de dikkat çeken Kapıkayafest, ulusal, bölgesel ve yerel medyada da oldukça sık şekilde kendine yer buldu.

Alnımızın akı ve gönül rahatlığı ile. 5 Kapıkayafest’i nihayetlendirdiklerini ifade eden Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Hazırlıklarına aylar önce başladığımız ve İlçemiz tanıtımında önemli rol üstlendiğini bildiğimiz Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivalimizin her günü dolu dolu geçti. Festivalimizin vücut bulmasında bizlere katkı ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Kapıkayafest Bafra’mızın vitrini ve bizler bu vitrini her geçen yıl daha da renklendirme kararlılığındayız” dedi.

Başkan Kılıç festivalin son gününde kamp ve karavan alanı, paraşüt tepesi, su spor alanı gibi birçok noktada katılımcılarla bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’ne 50 Binin üzerinde ziyaretçi katıldı.


Yayın Tarihi: 01/08/2023 - 12:18