Kaymakam Güney, Ünye’nin Son Çömlekçi Ustasını Ziyaret Etti


Kaymakam Güney, Ünye’nin Son Çömlekçi Ustasını Ziyaret Etti

Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye’de unutulmaya yüz tutmuş çömlekçilik sanatını yaşatmaya çalışan tek kişi Salih Karayiğit’i ziyaret etti.

Çömlek Ustası Salih Karayiğit’i Sahil Mahallesindeki atölyesinde ziyaret eden Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, asırlarca mutfak araç-gereçleri olarak her evin vazgeçilmez parçaları olan topraktan yapılmış çömleklerin günümüzde plastik ve çelikten yapılan dayanıklı araç gereçlerle birlikte unutulmaya yüz tuttuğunu söyledi. Ünye’mizde çömlekçiliğin Salih Karayiğit’in özverili çalışmalarıyla hayatta kalma savaşı verdiğini belirten Kaymakam Güney, bu mesleğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında Ünye Kaymakamlığı olarak Salih Karayiğit’e gerekli desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti.

Salih Karayiğit ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Ümit Hüseyin Güney’e çömlek yapımı hakkında bilgiler verdi. Gerçekleştirdiği ziyaret ve verdiği destek için Güney’e teşekkür eden Karayiğit, çömlekçiliği bir yaşama biçimi olarak benimsediğini ve Ünye’de bu zanaatı yaşatmak ve sürdürmek adına 63 yıldır çaba harcadığını anlattı.


Yayın Tarihi: 31/03/2017