İlkadım İlçemizi Türkiye’de Parmakla Gösterilen İlçe Haline Getireceğiz


İlkadım İlçemizi Türkiye’de Parmakla Gösterilen İlçe Haline Getireceğiz

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş İlkadım İlçesini Türkiye’nin parmakla gösterilen bir ilçe haline getirmek istediklerini, hazırlanan projelerle İlkadım ilçesinin gelişimine ivme katacaklarını söyledi.

Başkan Aday Adayı Güneş çalışmaları hakkında şunları ifade etti:

İlkadım İlçesinde Kentsel Dönüşüm Sorun Olmaktan Çıkacak

Doğup büyüdüğüm ilkadım ilçemizin yıllardır kentsel dönüşüm sorunu olduğunu biliyoruz. Aday adaylık başvurumuzdan önce kentsel dönüşüm ile ilgili araştırmalarımızı yaptık. Ülkemizde kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm ile ilgili belediyelerin yapmış olduğu çalışmaları inceledik. Tüm hazırlıklarımız bu konuda tamamladık. Görev bize nasip olursa yapacağımız ivedi ilk işimiz bu olacak. Depremler sonucunda neler olduğunu yakın zamanda hep beraber gördük. İlkadım ilçemizde yapılarımız depreme dayanıklı olmadığı için önceliğimiz kentsel dönüşüm çalışması olacaktır. Bu konuda Türkiye’de örnek bir çalışma ortaya çıkaracağız. Samsunun en güzel yerleşim yerinde oturan halkımızı mahallelerinden uzaklaştırmadan bu işi tamamlamak istiyoruz.

Üreten bir İlkadım Hayal Ediyoruz

İlkadım ilçemizde tarım ve hayvancılığa uygun olan mahallerimizde vatandaşlarımızı destekleyerek üretimi artırmak istiyoruz. Ortaya çıkan tarım ve hayvancılık ürünleri kurmayı planladığımız İlkadım kooperatifi üzerinden satışa sunarak vatandaşlarımızın ekonomik kazanç elde etmesini planlamaktayız. Mahallelerde kuracağımız kooperatif satış ofisleri ile doğal tarım ürünleri, et-süt ürünleri, el sanatları ürünlerinin satışları yapılarak hem ailelerimizin kalkınmasına destek olacağız hem de İlkadım ilçemiz marka haline getireceğiz. İlkadım ilçemizin her karış toprağını tarım, hayvancılık alanında kullanmak istiyoruz. Tüketim toplumundan üretim toplumuna geçiş yapacağız. Bu noktada vatandaşlarımızın bu anlamda kurmak istedikleri tesislerde de teknik destek olacağız. Hibe projeleri yazmaları noktasında teşvik edeceğiz.

Evlilik Hazırlığında Olan Gençlerimizi Unutmuyoruz

İlçemiz nüfusuna kayıtlı olan gençlerimizin evlilik yolunda desteklemek bizlerin görevi olarak görüyoruz. Evlenecek olan çiftlerimize 2 türlü destek alanı oluşturmak istiyoruz. Birinci olarak yeni evli çift lojmanları yapmak istiyoruz. Evlenecek gençlerimizin belli bir süre zarfında asgari ücretin ¼ oranında kira ödemek şartıyla kalacakları lojman hizmeti sunmayı planladık. Bu bağlamda gençlerimiz evliliklerinin ilk yıllarında ekonomik sorun yaşamalarının önüne geçmek istiyoruz. ikinci olarak evlenecek olan gençlerimizin düğünlerini sosyal tesislerimizde yapacaklarsa salon ücretlerinde %50 indirim yapmayı düşünüyoruz. Bunun yanı sıra ilçemizde yeni evlenecek gençlere yardım fonu oluşturacağız. Bu fona katkı sağlamak için ilçemizin belli noktalarına elektronik bağış sistemleri kuracağız. Toplanan para evlenen gençlerimize takdim edilecek.  Gençlerimizin evlilik yolunda işlerinin kolaylaştırarak en güzel ve özel günlerinde ekonomik için bunalmalarını istemiyoruz. Bu proje kapsamında yararlanacak olan gençlerimizde aradığımız tek şart ilkadımlı olmasıdır.

İlkadım İlçemiz Şehrin Turizm Markası Olmasını İstiyoruz

İlçemize kazandırmak istediğimiz “Akvaryum Park, Orman Köy, Sanat Sokakları, Huzur Sokağı, İlkadım Güzelleşiyor” projeler ile ilkadım turizm merkezi olması için hazırlandık. Samsun şehrimize gezmek için gelen vatandaşlarımızın ilkadım ilçesinde bir gününü geçirmesini istiyoruz. Turistlerimizin ilçemizde fazla vakit geçirsinler, proje kapsamında kurulacak tesislerimizde alışveriş yapsınlar, ilçemizde yemek yiyip çay içsinler istiyoruz. Bu sosyal tesislerimizde birçok işletmeyi mahalle sakinlerimiz yapacak. Bu çalışmalar kapsamında hem vatandaşlarımız gezip eğlenirken hem de ilkadım ilçemizde ekonomik hareketlilik sağlamayı planlamaktayız. Tüm çalışmalarımız döngü şeklinde birbiri ile ilişkilidir. Yapılan çalışmalarımızın her zaman birden fazla kazanımı olmasını istiyoruz.    

İlkadım İlçemiz Marka Olmasını İstiyoruz

AK Parti İlkadım Belediye Başkan Aday Adayı Emre Güneş ”Hazırladığımız projeler ile birlikte İlkadım ilçemizi Türkiye örnek alınan bir ilçe konumuna getirmek istiyoruz. Hazırladığımız projelerin ana temalarına baktığımız eğitim, sosyal, kültür, ekonomik, turizm, spor gibi birçok alanda olduğunu görüyorsunuz. Bu projeleri hayata geçtiğinde İlkadım ilçemiz ülkemizde parmakla gösterilen bir ilçe konumuna gelecektir. İlkadım ilçemizi daha güzel noktalara taşımak için göreve talibiz.” dedi.


Yayın Tarihi: 11/01/2024 - 17:26