İnternet Bir Üniversitedir Rektörü de Google’dur


İnternet Bir Üniversitedir Rektörü de Google’dur

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, insanlık tarihinde eşi benzeri görülmemiş teknolojik gelişmelerin topraktan fışkırırcasına hayatımıza dahil olmasına şahitlik ediyoruz.      

Daha düne kadar yabancı bir şehirde gideceğimiz yeri sora sora, yanlış sokaklara sapa sapa giderken, şimdilerde oldukça sıradanlaşan ve cep telefonumuza kadar düşen navigasyonlarla, elimizle koymuş gibi bulabiliyoruz.       

Yaşadığımız bu çağın aslında en önemli kilit taşı, internet vasıtasıyla bilgiye kolay ve hızlı ulaşım imkânı olmuştur. Üniversite okumadan, internetten kendini geliştirerek müthiş bir yazılımcı olmayı başaranlardan tutun, Mühendislik eğitimi almadan bir mühendisten daha üst seviyede endüstriyel modellemeler yapan alaylı gençlere kadar bir yığın uzman tanımaktayım.       

Öyle ki, kendini internet vasıtasıyla yetiştirmeyi ve eğitmeyi başaran bu alaylı ve işinde uzman gençler, çoğu kez, yaptıkları işlerin Üniversitesini okumuş rakiplerinden çok daha fazla uzmanlığı olmakta ve sektörlerinde tercih edilmektedirler.       

Seksenli ve doksanlı yıllarda özel sektörde iş ilanları gözüme çarptığı zaman, herkesçe bilinen ve ülkemizde yüksek puanla öğrenci alan Üniversitelerin birinden hem de o Üniversitenin ismini vererek, belirtilen Üniversite mezunlarının bu iş için tercih edileceği yazıyordu.        

Ancaaak, köprünün altından çok sular aktı, şirketler artık diplomaya değil de, beceri ve yeteneğe bakarak karar vermeye başlamış görünmektedirler.        

Bilgisayar teknolojisinin hemen her sektörde hâkim konuma gelmesiyle, bu teknolojiye hâkim, yazılımsal, tasarımsal ve arge eğilimi yüksek insanlar, mumla aranır hale geldi.         

Ülkemizdeki Üniversitelerin,  bilgisayar teknolojisinin gelişim hızına yetişebildiğini söylemek çok yüksek bir iyimserlik olacaktır. Bilgisayar teknolojisi her yeni hamlesini yaptığında, yepyeni meslek gruplarının ortaya çıkmasına sebep olmakta ve Üniversitelerimizin bu baş döndürücü hıza ayak uydurması adeta imkânsız hale gelmektedir.     

Bu durumda internetin, gençlerimiz için adeta bir Üniversite görevi ifa edebilecek bir potansiyel ve yetkinliği bünyesinde barındırdığı gerçeği karşımıza çıkmaktadır.       

Evet gençler!  internet bir üniversitedir ve rektörü de Google dur. Bu  klişe sloganla dikkatinizi bu önemli noktaya çekmek istiyorum şöyle ki;        

Kimsenin sizi yetiştirmesini beklemenize gerek yok, internet gibi muazzam bir kaynağı yerli yerinde kullanabilirseniz, ilginizi çeken ve sevdiğiniz bir alanda uzmanlaşmamanız için hemen hemen hiçbir sebep yok…         

Ücretli veya ücretsiz, yerli veya yabancı birçok eğitim sitesinde hem videolara ve hem de yazılı kaynaklara ulaşabilirsiniz.         

Sadece daldan dala atlamadan bir alana uzun süre ve sabırla odaklanın… İnterneti bir geyik muhabbeti yapma aracı, oyun, film veya dizi izleme aparatı olarak görmemeye çalışın.        

Zamanla, ilgilendiğiniz o alanın bir uzmanı olmaya başladığınızı fark edeceksiniz. Buradaki anahtar kelimeler sabır, her alana atlamama, odaklanma, araştırma ve emektir. 

Sağlıcakla kalın.


Yayın Tarihi: 20/02/2020