Kapıkayafest ve Asarkale Kazıları Bögenin Turizm Cazibesini Arttıracak


Kapıkayafest ve Asarkale Kazıları Bögenin Turizm Cazibesini Arttıracak

Bafra Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Bafra Belediye Başkan Adayı Hamit Kılıç, Bafra Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali ve yakın tarihte Asarkale arkeolojik kazılarının bölgenin tanıtımı ve turizm potansiyeli açısından böglenin cazibesini artıracağını söyledi.

“KAPIKAYAFEST DEVAM EDECEK”

Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali’nin (Kapıkayafest) Bafra’nın vizyonu olduğunu ve ilçenin tanıtımı adına çok önemli bir görevi yerine getirdiğini belirten Başkan Kılıç, “Festivalimizin büyümesi ve daha geniş kitlelere nasıl ulaşabilir sorusunun cevabını arıyor, etkinlik yelpazemizi renklendirmek için arayış içinde oluyoruz. Kapıkayafest bizler için her yıl farklı misyon üstlenen ve bunu başarı ile yerine getiren bir organizasyon. 2019 yılında sıfır atık, 2022 yılında iklim değişikliği teması ile hayata geçirilen ve çevresel duyarlılığın altının çizildiği festivalimiz 2023 yılında, Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet teması ile hayata geçirildi. Katılım ve ziyaretçi sayısında en yüksek oranın yaşandığı bir yıl oldu. 2024 yılında Kapıkayafest Ulusal ve Uluslararası konjonktürde kendine daha fazla yer edinmesi için çaba gösteriyoruz” dedi.

Bafra’nın tanıtımına açılan hiçbir pencereyi kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizen Başkan Kılıç, “Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali pandemi süreci haricinde hergeçen gün büyüyerek devam etti. 2017 Yılında ilki başlayan festivalimizin bu günlere gelmesinde katkısı ve emeği olan başta bir önceki Belediye Başkanımız Sayın Zihni Şahin olmak üzere herkese birkez daha teşekkür ediyorum. Bizler ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkaracak farklı projeleri ve bu projelerin tamamlayıcı unsurlarını Bafra’mıza kazandırmayı sürdüreceğiz. Proje paydaşı olduğumuz Asarkale Arkeolojik kazı çalışmaları bunlardan bir tanesi. Asarkale kazıları, Uluslararası Kapıkaya Doğa Sporları ve Kültür Festivali ve İkiztepe kazıları birbirini tamamlayarak tanıtım ve turizm noktasında bölgenin cazibesini artıracaktır. Kimsenin şüphesi olmasın Kızılırmak’ın yanı başında doğanın ve tarihin bir arada olduğu, birçok ekstrem spor ve sportif faaliyetleri ile dünyanın nadir alanları arasında gösterilen Kapıkaya’nın eşsiz manzarası eşliğinde yaşanacak festivalimiz ile Bafra’mızı Türkiye’nin yanında dünya gündemine taşımaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.


Yayın Tarihi: 29/02/2024 - 11:42