Ordu İçin Çaldılar, Ordu İçin Söylediler


Ordu İçin Çaldılar, Ordu İçin Söylediler

Ordu ilinin tanıtımında kullanılacak olan onlarca sanatçının sesi ve enstrümanıyla katıldığı klip büyük ilgi gördü. Başkan Enver Yılmaz, hazırlanan klibin Ordu’nun tanıtımında çok önemli bir etken olacağının altını çizerek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi, sadece teknik yatırım projeleriyle ilgilenmiyor. Biz,Ordu’nun 19 ilçesi iledoğası ve sosyal hayatını da bilmeyenlere anlatmak için projeler üretiyoruz. Bu eşsiz güzelliklerimizi bilmeyenler,bu vesileyle görecek ve öğrenecek” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan, Ordu’nun sosyal medya platformları ve televizyon kanalları aracılığı ile tanıtımını amaçlayan“ORDU İÇİN ÇAL" adlı klip için 37 sanatçı mikrofon başına geçti. Yönetmenliğini Bünyamin Kara’nın yaptığı klipteOrdu’nun manzaraları üzerineseslendirilmiş birçok Ordu türküsü yer alıyor.

“TANITIM İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKEN OLACAK”

Bu çalışmayla Ordu’nun tarihi, doğal güzellikleri ile kültürel özelliklerini tanıtmayı ve bölge turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, son yılların gözde illerinden olan Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte parlayan bir yıldız haline geldiğini belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak kültürel, sosyal hayata yönelik birçok projeyi hayata geçirdik ve birçok projenin hazırlıkları da devam ediyor. İlimiz, 19 ilçesiyle eşsiz güzelliklere ve bakir alanlara sahip. Turizm potansiyelinden il olarak biz de faydalanmak istiyoruz. Ordu Büyükşehir Belediyesi, sadece teknik yatırım projeleriyle ilgilenmiyor. Biz, Ordu’nun doğası ve sosyal hayatını da bilmeyenlere anlatmak için projeler üretiyoruz. Hazırlanan bu klip de tanıtımda kullanacağımız önemli bir çalışma. Emeği geçen ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ONLARCA KİŞİ EMEK VERDİ”

Genel Koordinatörlüğünü Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Yıldırım, Yönetmenliğini Bünyamin Kara, Aranjmanını Ahmet Özgül, Müzik Yönetmenliğini İrfan Gürdal’ın yaptığı klibe seslendirip çaldıkları Ordu türküleriyle Ahmet Özgül, Asuman Şirin, Cemil Gündüz, Cenk Sönmez, Çiğdem Gürdal, Elif Kapusuz, Emre Güray, Evrim Büyük, Ferhat Pelit, Fırat Bilgen, Uğur Ulaş, Hakan Öztekin, Hamit Ekiz, Hüseyin Aydın, İbrahim Akgül, İrfan Gürdal, Jale Felek, Kandemir Kaytaz, Kemal Işıklı, Kübra Azaklı, Mustafa Bülbül, Necdet Gözükan, Şener Gök, Taner Canbulut, Tolga Yılmaz, Tülay Çamaş, Umut Aktaş, Ümit Bahtiyar, Yeliz Gümüş, Yüksel Kaytaz, Zerrin Gözüpınar, Hatice Sönmez, Zeynep Kuzucu, Evren Kuzucu, Emrah Kalender, Hülya Hakalmaz ve Elif Pelitönemli katkı sağladı.

“TURİZMDE ÖN PLANA ÇIKAN YERLERDE ÇEKİM YAPILDI”

Klip için çekim yapılan yerler ise şöyle:

FatsaHaznedaroğlu Konağı, Reşadiye Caddesi, Gaga Gölü, Ilıca Kiran Köprüsü, Fatsa Deniz Feneri Adası, Kabakdağı Gürcü Evi, Dolunay,AkkuşArgan Tepesi, Ünye Kalesi, Ünye Kent Meydanı, İkizce Laleli Camii,Keriş Köprüsü, KabadüzÇambaşı Yaylası, Kaleboynu Obası, Perşembe Balıkçı Barınağı, Sırakovancılar Mahallesi,Yason Kilisesi, Yason Burnu,Gölköy Kalesi, Ulugöl, Uluvahta Şelalesi, Karadere, Aybastı Perşembe Yaylası, Gölet, Havalimanı,KorganMeşe Tepesi,AltınorduTeleferik, Boztepe, Eski FidangörCaddesi, Sahil Çivisiz Mescidi, Paşaoğlu Konağı, Taşbaşı Kilisesi, Karaoluk Çiseli Şelalesi, Ordu Büyükşehir Belediyesi Merkez Yerleşkesi, Akyazı, Taşbaşı ve Üç Kızlar Heykeli

Klibihttp://www.orduicincal.comadresinden izleyebilirsiniz.


Yayın Tarihi: 05/08/2016