Sanat Günleri Kahramanlık Türküleriyle Son Buldu


Sanat Günleri Kahramanlık Türküleriyle Son Buldu

İlkadım Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen İlkadım Sanat Günleri kahramanlık türkülerinin seslendirildiği muhteşem bir konserle son buldu.

1-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Samsunluların yoğun ilgi gösterdiği “İlkadım Sanat Günleri” son buldu. Ali Rıza Gündoğdu şefliğinde İlkadım Belediyesi Gençlik Korosu tarafından gerçekleştirilen konserle son bulan etkinliklerin kapanış gecesine İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl, İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Güzel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

EL EMEĞİ ÜRÜNLER BEĞENİ TOPLADI

 Yıldıray Çınar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte İlkadım Belediyesine bağlı kültür merkezlerinde eğitim gören kursiyerler ve eğitmenler tarafından hazırlanan sergide el emeği göz nuru ürünler büyük beğeni topladı. 7 gün süren İlkadım Sanat Günlerinde binlerce Samsunlunun ziyaret ettiği sergiyi oluştur eğitmenler teşekkür plaketlerini İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl’ın elinden aldılar.

GENÇ SANATÇILARDAN KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ

Ali Rıza Gündoğdu şefliğinde İlkadım Belediyesi Gençlik Korosu bir birinden güzel türkülerle katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Bir birinden güzel türküler seslendiren İlkadım Belediyesi Gençlik Korosu, kahramanlık türküleri ile duygusal anlar yaşatırken konser sonunda büyük alkış aldı.

15 YAŞINDAKİ SERAY “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” ŞİİRİYLE BÜYÜLEDİ

İlkadım Belediyesi Gençlik Korosu öğrencisi 15 yaşındaki Seray Kıyak kendi yazdığı “Çanakkale Geçilmez” şiiri ile geceye damga vururken tüm salonda duygusal anlar yaşandı. Türk bayrakları ile genç şaire eşlik eden katılımcılar genç şairi uzun süre alkışladılar.

“GELECEĞİN SANATÇILARI İLKADIM’DAN YETİŞİYOR”

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un yoğun programı nedeniyle katılamadığını belirterek selam ve saygılarını ileten İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Çınkıl; “Bu akşam izlediğimiz bu eşsiz konser binlerce yılın birikimi olan bizi büyük ve köklü bir medeniyet yapan kültürümüzden bir kesit özelliğindeydi. Bizlerin İlkadım Belediyesi çalışanları olarak amacımız İlkadım’dan yetişmiş evlatlarımızı yurt ve dünya çapında eserler icra edebilecek sanatkarlar haline getirmek. Genç evlatlarımızın bizim kültürümüze bu denli ilgi duyarak eşsiz bir gece yaşattığı konserimizde emeği geçen herkese belediyemiz ve bizlere bu imkanları talimatları ile sağlayan İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok adına teşekkür ederim”


Yayın Tarihi: 07/05/2018