Atakum, Dans ve Müzikle Şenlendi


Atakum, Dans ve Müzikle Şenlendi

Başkan Deveci: “Uluslararası sanatın adresi Atakum olacak”

Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’nin ikinci günü, rengârenk görüntülere sahne oldu. Atakum sahilinde gerçekleşen kortej yürüyüşünün ardından Kent Meydanı’ndaki gösterilerle Atakum dans ve müzikle şenlendi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Uluslararası sanatın adresi Atakum olacak” dedi.

Atakum Belediyesi ve Ankara Samsun Federasyonu (ASFED) iş birliği ile düzenlenen Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’nin ikinci gününde, şenliğe katılan 10 ülkenin dansçıları Kurupelit Yat Limanı’ndan başlayan kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte, Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Av. Gülay Deveci de dansçılara eşlik etti. Atakum sahilinde yurttaşların büyük ilgi gösterdiği ve alkışlarla coşkuya ortak olduğu yürüyüşün ardından Atakum Kent Meydanı’nda şenlik devam etti. Katılımcı her ülkenin tek tek performans sergilediği gecede, unutulmaz dakikalar yaşandı. Dakikalarca ayakta alkışlanan dans şovlarının ardından Türk halk müziği sanatçısı Hüseyin Şimşek konseriyle de müzik ziyafeti yaşandı.

“DÜNYAYA BARIŞ İSTEĞİMİZİ İLETECEĞİZ”

Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Yunanistan’dan İran’a kadar sınırımızdaki ülkeler burada. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın barışa ve komşuluğa en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde yüz yıllardan bu tarafa süzülüp gelen, içinde bulunduğumuz coğrafyanın kültürünü yansıtan halk dansları güzel kızlarımız ve yakışıklı delikanlılarımızın figürleriyle hayat bulacak. İlk adım kenti Samsun’dan, adını Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Atakum’dan, birlikte kardeşçe yaşama ve barış isteğimizi ileteceğiz. Dünya emperyalistlerinin üzerinde hesap yaptığı tüm kültürler burada ve kardeşçe dans edecekler. Bağımsızlık kenti Samsun’dan, Atakum’dan tüm dünyaya selam olsun. Uluslararası sanatların adresi artık Karadeniz'de Atakum olacak” diye konuştu.

6 ağustos tarihine kadar devam edecek Uluslararası Atakum Halk Dansları ve Müzik Şenliği’nde her gün kentin çeşitli noktalarında ve akşam saat 21.00’de Atakum Kent Meydanı’nda gösteriler sergilenecek.


Yayın Tarihi: 04/08/2023 - 14:07