Millet Bahçesine10 Bin Kişilik Millet Camii


Millet Bahçesine10 Bin Kişilik Millet Camii

Bafra ve Bafralıların büyük bir özlem ve heyecanla beklediği, Kızılırmak Sedde Projesi, bünyesinde barındıracağı yapılarla da şehrin cazibe merkezi olmaya aday.

Kızılırmak sedde kıyısı boyunca 750 dönüm gibi oldukça büyük bir alanda gerçekleştirilecek proje içinde yer alacak olan Millet Bahçesi kapsamında yer alacak olan Millet Cami ise bölgenin en büyük camilerinden biri olacak.

4 parselden oluşan ve toplam 253 dekar üzerinde yapılması planlanan Millet Bahçesi proje alanı içerisinde 10 dönüm otel alanı, 5 dönüm eğitim ve kültürel tesis alanı, Hükümet Konağı, Belediye Hizmet Binasının yanında 10 bin kişilik bir de Camii yapılacak.

MİLLET BAHÇESİ’NDE MİLLET CAMİİ

10 Bin m2 lik bir alanda, yaklaşık 2.500 m2 inşaat alanına sahip olacak Millet Cami yanında kıble istikametinde 2 bin m2 oturma ve dinlenme alanları yer alacak.

100 dönümlük mesire alanının köşesinde yer alacak Millet Bahçesi bünyesindeki Millet Camii'nden çıkan kişi 100 bin m2 alanla karşı karşıya kalacak.

RESMİ KURUMLARLA AYNI ALANDA

Millet Cami, Hükümet Binası, Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi ile aynı alan içinde ve yakınlıkta olacak.

Bafra’nın ihtiyacı olan 10 bin kişilik Millet Camimizi ilçemize kazandırma duası ve gayreti içerisinde olduklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, söz konusu proje ile ilgili olarak şunları söyledi.

"750 dönümlük bir alanda, Ali Kale Turistik Tesislerimizi de bünyesine alacak şekilde hazırladığımız Kızılırmak Sedde Projemizin Bafra’mızda birçok beklentiye cevap vereceğine inanıyoruz.

Proje kapsamında yer alan 253 dekarlık Millet Bahçemiz bulunuyor. Millet Bahçemizde ise yine ilçemizin beklentilerinden biri olan Millet Camimiz yer alacak. 10 Bin kişilik olacak camimiz Hükümet Binası, Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi ile komşu olacak ve 10 bin m2 alanı kapsayacak.

Bütünsel olarak bakıldığında Kızılırmak Sedde Projemizin Bafra’da oldukça uzun bir süredir eksikliği hissedilen pek çok şeyin karşılığı olacağına inanıyoruz.

HÜKÜMETİMİZ VE MİLLETVEKİLLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başta Samsun Milletvekilimiz Sayın Av. Orhan Kırcalı olmak üzere tüm vekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Mustafa Demir ile projenin detayları ve hayata geçiş süreci ile ilgi istişare içerisindeyiz. Hükümetimizin ilgili tüm birimleri ve milletvekillerimiz ile birlikte söz konusu projemiz için yoğun çaba içerisindeyiz. Bu projemizi ve Bafra’mızın ihtiyacı olan 10 bin kişilik millet camimizi inşallah ilçemize kazandıracağız."


Yayın Tarihi: 29/01/2020