Gürgentepe Kent Meydanı ve Merkez Cami Hizmete Açıldı


Gürgentepe Kent Meydanı ve Merkez Cami Hizmete Açıldı

Ordu’nun Gürgentepe ilçesine yapımı tamamlanan Kent Meydanı ve Merkez Cami düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gürgentepe’de düzenlenen törene Ordu Vali Vekili Turgut Subaşı, Milletvekilleri Oktay Çanak ile Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Diyanet İşleri Daire Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkan Başkanı Mahmut Göl, İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Gürgentepe Belediye Başkanı Yener Yalçınkaya; “Hıdrellez Festivalimizin, şehir meydanımızın ve medar-ı iftarımız Camimizin şimdiden ilimiz ve ilçemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Manevi değeri çok yüksek açılışlar gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen, başta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve katkı sunun herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın Hıdrellez Kültür Bahar Bayramını kutluyorum” dedi.

Diyanet İşleri Daire Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkan Başkanı Mahmut Göl ise yaptığı konuşmasında; “Bugün, Gürgentepe Merkez Cami’nin açılışına tanıklık ediyoruz. Camiler, ibadet yerleri olarak ilk Peygamberden günümüze kadar varlığını sürdürmüş kutsal mekanlardır. Dünya üzerine yapılan ilk mabet Kabe’dir. Bilindiği üzere Hz. İbrahim (a.s) imar etmiştir. Kabe’nin ismi Beytullah’tır. Beytullah ise Allah’ın evi demektir. Beytullah’ın dışındaki tüm camilerde onun şubeleri hükmündedir ve Allah’ın evidir. Camiye gidenler, Beytullah’a gitmiş gibi Allah’ın misafirleridir” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Gürgentepe’ye çok yakışan  bir projeyi tamamlamış olduk. Hizmete açılan caminin diğer ilçe meydanlarına da örnek olacağını düşünüyorum. Süleymaniye Camiini yıkmak için iki tane hamala ihtiyaç var. Fakat Süleymaniye Camiini yapmak için Muhteşem Süleyman’a, yani Kanuni Sultan Süleyman’a ve Mimar Sinan’a ihtiyaç var. İşte bugünün Mimar Sinanları, devletimiz ve hükümetimizle bir eser ortaya çıktı. Bay ve bayanlara özel abdesthane, Pazar alanı, Saat Kulesi gibi yapılarda Büyükşehir Belediyesi olarak da biz de katkılar sunduk. Bu güzel mekanların Gürgentepe’ye hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

Ordu Milletvekili Oktay Çanak da yaptığı konuşmasında “Mübarek Cuma gününde iki mutluluğu bir arada yaşıyoruz. Bir tarafta baharın başlangıcı olan ve gerçekten Gürgentepe’nin adıyla şahsiyet bulan Hıdrellez’i kutluyor, diğer taraftan da Gürgentepe’ye yakışan bu güzel şaheserin açılışına şahitlik ediyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Ordu Vali Vekili Turgut Subaşı yaptığı konuşmasında, camilerin, bu ülkenin bize ait olduğunu gösteren tapu hükmünde olduğuna işaret ederek, camilerden ezanlar susmasın, bayrak inmesin diye nice insanların fedakarlıklarda bulunduğunu söyledi. Vali Vekili  Subaşı, “Burada yapılan şaheser gurur duyacağımız niteliktedir. Caminin etrafını süsleyen kent merkezi, şadırvan ve sanat yerleri kent meydanını daha da güzel gösteriyor. Geleneksel olarak yıllardır sürdürdüğünüz, birlik ve beraberliğin sembolü olan Hıdrellez Festivali dolayısıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu güzel eserin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu eserin aynı zamanda şu anlamı var; bu ülkenin bize ait olduğunu gösteren tapular hükmündedir camilerimiz.  Milletimiz, tarihten beri bu tür eserlere önem vermektedir. Biz ülkemiz için Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’de fedakarlıklar yapan bir milletiz. Eşimizi, annemizi, beşikteki bebeğimizi terk edip cepheye gitmenin bir nedeni vardır; bu camilerden ezanlar susmasın, bayrak inmesin diyedir. Buradan herkese verilen mesaj budur” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 bin 500 m2’lik Gürgentepe Merkez Cami çevresi Peyzaj Tasarım Projesi kapsamında, şadırvan, bay ve bayan WC ve abdesthane, büfe ve çay ocağı, hediyelik eşya dükkanları, kamelya ile halkın sohbetlerini gerçekleştirebileceği alanlar, protokol mensupları tarafından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.


Yayın Tarihi: 06/05/2016