30 Ağustos Zaferi'ni Bir Kez Daha Gurur ve Coşkuyla Anıyoruz


30 Ağustos Zaferi'ni Bir Kez Daha Gurur ve Coşkuyla Anıyoruz

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümünü yayınladığı mesajla kutladı

Başkan Togar, zaferin anlamını ve önemini vurgulayarak kutlama mesajında şunları belirtti: “Bugün, milletimizin tarihinde altın harflerle yazılmış olan 30 Ağustos Zaferi'ni bir kez daha gurur ve coşkuyla anıyoruz. 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Zafer, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük sevdasının en muhteşem nişanesidir. 19 Mayıs 1919’da kurtuluşun ilk adımlarını Samsun’da atan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarının verdikleri mücadele, istiklal ve istikbalimize kast eden düşman güçlerine karşı bu önemli günde zaferle taçlanmıştır.

Bugün, bu kutlu zaferin 101. yıl dönümünü coşku ve minnetle kutlamanın yanı sıra, o büyük günün ruhunu ve anlamını gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu da taşıyoruz. 30 Ağustos Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik içinde neleri başarabileceğinin en somut göstergesidir. Tarihimizdeki bu parlak zafer, aynı zamanda bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin neferlerinin aziz hatıralarını yaşatmak adına bir fırsattır. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Onların kahramanlıkları sayesinde, bugün özgür bir vatan üzerinde huzur içinde yaşıyoruz.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum”


Yayın Tarihi: 30/08/2023 - 10:52