Başkan Kibar: ‘Bir Şehir, O Şehirde Yaşayan İnsanların Resmidir’


Başkan Kibar: ‘Bir Şehir, O Şehirde Yaşayan İnsanların Resmidir’

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın seçim çalışmalarında sarf ettiği bir söz önemli ve özellikli bir içeriğe sahipti. O günlerde Başkan Kibar, “Bize göre şehir, kendisiyle birlikte içinde yaşayanları da her dem yeniden inşa ettiği kadar şehirdir, medenidir ve insanidir” diyerek aslında bu günlerde gün yüzüne çıkacak hizmetlerin ip uçlarını vermişti.  OSKİ, çöp sorunu, Pandemi başarısı, Ağır Ceza Hakimliği, Kadem… Özellikle şehirde ve kırsalda yaptığı hızlı ve başarılı çalışmalar… Sevgi caddesi, Barbaros caddesi… Aslında saymakla bitecek gibi değil…

Pandemi döneminde yaptığı başarılı çalışmalarla takdir toplayan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, geçtiğimiz günlerde komşu ilimiz Giresun’un Dereli ilçesinde yaşanan sel felaketinde, afet bölgesini bizzat ziyaret ederek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la incelemelerde bulunmuştu.

FATSA BELEDİYESİ TARİHİNİN EN YÜKSEK BETON YOL İHALESİ

Şimdilerde ise Fatsa tarihinin en büyük beton yol ihalesini gerçekleştiren Başkan kibar, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bir şehir, o şehirde yaşayan insanların resmidir. Günümüzün şehircilik anlayışı insan odaklı, sürdürülebilir şehircilik anlayışıdır. Merkeze insanı almamak şehirciliğin en büyük düşmanıdır. Şehrimize sahip çıkmak, kimliğimize sahip çıkmak demektir.  Ve o kimliği gelecek nesillere aktarmak asli ve kati görevimizdir”, diyen Başkan Kibar; “Fatsa Belediyesi tarihinin en yüksek beton yol ihalesini gerçekleştirdiklerini belirterek, “30 kilometre yol ağımızı muhtarlarımızın belirlediği noktalara inşallah yılbaşına kalmadan tamamlamış olacağız. Birinci etap biter bitmez ikinci etap beton yol ihalemize çıkacağız” dedi.

Pazartesi günü muhtarlarla gerçekleşen toplantıda ve yapılacak hizmetlerden bahseden Başkan Kibar, “15 aylık görev süremiz boyunca mahallelerimizin sorunları ile yakından ilgilendik. Birçok grup yolumuzda sıcak asfalt çalışmaları tamamlanırken Fatsa Belediyesi tarihinin de en yüksek beton yol ihalesini gerçekleştirdik. Yaklaşık 30 kilometre yol ağımızı muhtarlarımızın belirlediği noktalara inşallah yılbaşına kalmadan tamamlamış olacağız. Birinci etap biter bitmez ikinci beton yol ihalemize çıkacağız. Yapmış olduğumuz hizmete geri dönüp bakmamış olmamız lazım, kalıcı eserler bırakmış olmak lazım. Seçim sürecinde yapmış olduğumuz hizmetlerin kalıcı olacağını çakıllıma hizmetlerinin son bulacağını söylemiştik” dedi.

5 YILDA 11 KİLOMETRE, 1.5 YILDA 30 KİLOMETRE”

Büyükşehir statüsüne geçtikten sonraki 5 yıllık süreçte önceki belediye yönetiminin ilçemizde grup yolu olarak tabir edilen yerlerde toplamda 11 kilometre sıcak asfalt işlemi gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan İbrahim Etem Kibar, “Biz göreve geldikten sonra sadece bu yıl grup yolları başta olmak üzere Büyükşehirden almış olduğumuz hizmet ile birlikte şu an itibarıyla 30 kilometrelik sıcak asfalt hizmetine yaklaşmış durumdayız. Hizmette adaleti ön planda tutuyoruz. Bugün hiçbir muhtarım ben Fatsa Belediyesi’nden hizmet alma noktasında adaletsizlik olduğunu düşünüyorum diyemez. Seçim sonuçlarında en düşük oy aldığımız mahallelerde bile hizmetleri belli bir noktaya taşıdık. Bu süreçte nüfus yoğunluğunun hizmet açısından önlemlerini almamız gerekiyor” diye konuştu.

“ŞEHİR MERKEZİNDE ARTIK SU KESİNTİSİ YAŞANMAYACAK”

OSKİ yatırımlarından da bahseden Başkan Kibar, “Geçmiş yıllarda 72 saat su kesintisinin yaşadığı yaşandığı dönemlerden bugün çok şükür Fatsa şehir merkezinde OSKİ yatırımları anlamında geçmişteki 5 yıla bakıldığında önemli bir mesafe kat ettik. Sadece 1 yıllık süreçte Sevgi Caddesi, Liman caddesi, Ayazlı mahallesindeki Fatsa'nın en büyük su deposu ile birlikte 25 yıllık Meşebükü hattının yenilenmesi ile birlikte 30 milyonluk altyapının şehrin merkezinde tamamlandığını belirtebilirim. Birkaç ay içerisinde şehir merkezinde su kesintisinin yaşanmayacağı bir noktaya geleceğiz” şeklinde konuştu.

“MUHTARLARIMIZI MAHÇUP ETMEYECEĞİZ DEMİŞTİK ETMİYORUZ”

Büyükşehir, Fatsa Belediyesi OSKİ olarak bir ayrım olmayacağını daha önceden ısrarla söylediklerini belirten Kibar, “O yüzden muhtarlarımızın hangi kurumda işi olursa mümkün olduğunca köprü vazifesi görüp oradaki işlemlerinizi hızlandırmaya çalışıyoruz. Belediye başkanlığını görevine geldiğimizde muhtarlarımıza bir söz vermiştik. Bizlerin döneminde muhtarlarımızın vatandaşın karşısında yüzünün mahçup olmayacağını yönelik söz vermiştik. Birçok mahallemizde bunu gerçekleştirebildiğimizi düşünüyorum. İnşallah eksik olan mahallelerimizdeki hizmetleri ivme kazanarak belli bir noktaya gelecektir. Son 20 yıllık belediyecilik ve yerel yönetimler anlamındaki kaynakların en kıt olduğu dönemden geçiyoruz. Vatandaşımızın bizlerden mazeret dinleme şansı yok. Bu bağlamda 1,5 yıllık süreçte ilçemizde yarım kalan birçok hizmeti sonuçlanma noktasına getirdik. Meydan projesinin, Mezbahane projesinin hizmete geçmesi bile bizler açısından memnun edici, eksikleri mutlaka var gideriliyor. Yeni Belediye hizmet binamızda bir aydır hizmet vermeye başladık. Kapalı Pazar yerimiz Fatsa'nın en büyük sorunlarından bir tanesiydi. 24 Eylül itibarıyla ihale kapsamına alındı inşallah ihalesi yapıldıktan sonra Fatsa’mızın nefes alacağı bir Ata Caddemiz olacak. Altyapı anlamında Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli çalışmalarımız devam ediyor. En çok şikayet edilen Sevgi caddemizdeki çalışmalar devam ediyor. Sevgi caddemizde yapılan çalışmanın bedeli 10 milyon TL. Bu yılın sonuna kadar ilçemizdeki yol sorunlarını yüzde 50-60 seviyelerinde tamamlamış olacağız. Önümüzdeki yıl itibarıyla artık ara yollarda acaba şuraya da girsek mi dediğimiz dönemlere başlayacağız.” dedi.


Yayın Tarihi: 01/09/2020