Başbakan Yıldırım’dan Esnafa Müjde


Başbakan Yıldırım’dan Esnafa Müjde

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında konuştu.  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Polonya ziyareti nedeniyle kendisinin grup toplantısında partililerle bir araya geldiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, tedavisi süren eski CHP Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a "geçmiş olsun" temennisinde bulundu.

Esnafı, büyüyen, güçlü Türkiye'nin ana belkemiği olarak gördüklerini belirten Yıldırım, böyle gördükleri için 15 yıldır esnafa desteklerinin artarak devam ettiğini söyledi.

ESNAFA MÜJDE

"Esnafa yeni müjde" diyen Yıldırım, esnaf ve sanatkarların kullanacağı işletme kredisi sınırının 150 binden 200 bine çıkarıldığını açıkladı.

Esnaf, sanatkârın bulunduğu iş yerini satın almak istiyorsa 500 bin lira krediyi, 10 yıl vadeyle alabileceğini bildiren Yıldırım, eğer iş yerinde yeni araç almak istemesi halinde taşıt edindirme kredisi de kullanabileceğini kaydetti. Yıldırım, bunu da 5 yıl vadeyle 500 bin lira olacağını ifade ederek, "Bunların faizi piyasa faiziyle değil, özel, Hazine'nin desteklediği düşük oranlı faizle olacak. Bu yenilikler esnafımıza hayırlı, uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: basbakanlik.gov.tr


Yayın Tarihi: 16/10/2017