Giresun Teröre Karşı Tek Yürek


Giresun Teröre Karşı Tek Yürek

Ülkemizde son zamanlarda yaşanan terör olaylarına karşı Giresun’da teröre karşı birlik yürüyüşü düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla bu gün saat 10:30 Debboy’dan başlayan “ Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü” ne, Vali Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Başsavcı Ozan Kaya, Alay Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Meydanı’nda sonlanan yürüyüşte teröre karşı sloganlar atılarak tepkiler dile getirildi. Atatürk, silah arkadaşları, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunmasından sonra Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu tarafından hazırlanan ortak bildiri okundu.

ORTAK BİLDİRİ

“Ülkemizin yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı terör ile karşı karşıya olduğunu hepimiz biliyor ve görüyor. Son onbeş gün içinde hain ve kalleşçe yapılan terör saldırılarında çok sayıda askerimizi, polisimizi şehit verdik. İstanbul ardından Kayseri’de yaşanan hain terör saldırıları hepimizin yüreğini yaktı. Geçmişte olduğu gibi bugünde; ülkemizin, birliği ve huzurunu hedef alan kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Hep birlikte sağduyumuzu korumalı, acımızı birliktelik olarak tüm dünyaya haykırmalı, vicdanımızın sesini dinlemeli, fitne ateşini birlikte söndürmeliyiz. Şeyh Edebali’nin ifade etiği gibi; Öfken ve nefsin bir olup aklını mağlup eder. Bunun için daima sabırlı, sebatkâr ve iradene sahip olmalısın. Acımız büyük, öfkemiz dağları aşmıştır. Ancak gün aklıselim olma günüdür. İstanbul’da 44 çevik kuvvet polisimizin acını dinmeden, Kayseri’de çarşı iznine çıkan 14 Mehmetçiğimizin bombalı hain saldırılar ile şehit edilmesi, bizleri tarifi imkansız acılara sevk etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti acıları içinde yaşamasını, yeri geldiğinde misli ile hesabını sormasını da bilecek devlet kültürüne sahiptir. Kökenimiz, kimliğimiz, inancımız ne olursa olsun, 80 milyon hepimiz Türkiye’yiz. Bugün siyasi partiler olarak bu deklarasyon metni şeklindeki açıklamayı yapmayı kendimize zorunluluk gördük. Bizler ülkemizin sesi olan siyasi partilerin Giresun teşkilatları olarak şunu yüksek sesle vurgulamak isteriz ki; Milletimiz bir, devletimiz dimdiktir. Ortak paydamız, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıdır.” İfadeleri kullanıldı.

Giresun Belediyesi’nin hazırladığı Türk Bayraklı platformda yan yana gelen Vali Hasan Karahan, Başsavcı Ozan Kaya, Jandarma Bölge Komutanı Hakan Saraç, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları birlik mesajı verdi.


Yayın Tarihi: 20/12/2016