Ulu Önder Atatürk ve Atalarımızın Açtığı Yolda Yürümeye Devam Edeceğiz


Ulu Önder Atatürk ve Atalarımızın Açtığı Yolda Yürümeye Devam Edeceğiz

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Kurtuluşun ilk adımı olan ilçemizden Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın coşku, heyecan ve onurunu yaşıyoruz. Ebedi yurdumuzda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz atalarımızın açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını ve bugünlere kolay gelmediğinin altını çizen Başkan Demirtaş mesajında şunları kaydetti: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, yıllar önce yaşanan kurtuluş mücadelemiz, şehitlerimizin kanıyla sulanan topraklarımızda önce bağımsızlığımızı kazanarak daha sonra da kayıtsız ve şartsız milli egemenliği savunan bir yaklaşımla ilan edilen Cumhuriyet sayesinde taçlandı. Küllerinden doğan, kadim geçmişimizin devamı, muasır medeniyetler seviyesine erişimini her geçen gün artıran Aziz Türk Milleti, o günden bu yana gelişme ivmesini hiç kaybetmeden sürdürmeye devam ediyor. Cumhuriyet’imiz ülkemizin, milletimizin ve devletimizin birliğinin en büyük tezahürü, bu topraklardaki ilelebet varlığımızın teminatıdır.

Kıymetli hemşerilerim ;

Cumhuriyete giden yolun en çetin dönemeçlerinden olan adını kurtuluşun ilk adımından alan milli mücadele şehrimizde Cumhuriyetimizin 100. Yaşını gururla ve coşkuyla kutluyorum. Bu kıymetli emaneti bizlere bırakan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve Cumhuriyetin kurulmasında emeği geçen herkesi sonsuz minnet, saygı ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına adımımızı atarken, bu kıymetli güne ilişkin sözlerimi Ulu Önderimizin yine 10. Yıl Nutkunun son satırları ile noktalamak isterim; “Türk Milleti! Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türk'üm diyene!”


Yayın Tarihi: 28/10/2023 - 13:09