Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Göreve Başladı


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Göreve Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanvekili Dr. Ekrem Keleş’ten görevi devraldı.

18. Diyanet İşleri Başkanı olarak görev yapacak olan Başkan Erbaş, törende yaptığı konuşmada, “Bu mukaddes vazifeye şahsımı tensip buyuran başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimize teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu vesileyle, ilk Diyanet İşleri Başkanımız Rıfat Börekçi'den günümüze kadar bu şerefli, bir o kadar da  manevi mesuliyeti ağır görevi deruhte etmiş Başkanlarımızdan rahmeti Rahman'a kavuşmuş olanları hayırla yad ediyor, berhayat olanlara sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyor, hizmetleri için şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Görevi Prof. Dr. Ali Erbaş’a devreden Diyanet İşleri Başkanvekili ve Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş ise törende yaptığı konuşmada sözlerine,"Önceki Başkanımız Mehmet Görmez Hocamızın Ağustos başında omuzlarından alınan büyük emaneti, bugün itibariyle Muhterem Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamız üstlenmiş bulunmaktadır. Çok ağır, ağır olduğu kadar da şerefli ve onurlu bu emaneti taşırken Yüce Rabbim yardımını esirgemesin” temennisinde bulundu.

Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları, Genel Müdürler, Diyanet İşleri Başkanlığının üst düzey yöneticileri, Diyanet personeli ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: diyanet.gov.tr


Yayın Tarihi: 17/09/2017