Canik'ten Dua Ordusu


Canik'ten Dua Ordusu

Canik Belediyesi, Afrin'de kahraman Türk askerinin verdiği şanlı mücadeleyi desteklemek ve manevi katkıda bulunmak için Şehitlere Dua Gecesi düzenledi. Dua Ordusu, hep birlikte ellerini semaya açıp, Türk ordusunun muzaffer olması için dua etti.

Türk Ordusu Afrin'de kahramanlık destanı yazarken, Canik Belediyesi de Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerler için Dua Gecesi düzenliyor. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen anlamlı geceye Başkan Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Müftüsü Mukadder Arif Yüksel, Başkan Yardımcısı Alican Usta, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Gecede Türk askerinin Afrin'de muzaffer olması için dualar edilirken, şehitler için de Kur'an-ı Kerim okundu.

ASKERLERE MANEVİ KATKI

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Hafız Mustafa Özyılmaz vatan savunması sırasında şehit düşen askerlerin ruhu için Kur'an-ı Kerim okurken, Hafız Ahmet Yüksel de okuduğu kasidelerle duygulu anlara neden oldu. Dua gecesinde ayrıca eski İl Müftüsü ve OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hayrettin Öztürk de dua yaptı. Şehitlere rahmet dileyen Başkan Osman Genç, Afrin’de kahraman Türk askerinin verdiği şanlı mücadeleyi desteklemek ve manevi katkıda bulunmak için böyle bir program düzenlediklerini söyledi.

SAMSUN'DAN SELAM VE DUA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nın, barışı ve huzuru temsil ettiğini belirten Başkan Genç, "Bu harekat hem Suriye'nin toprak bütünlüğü hem bölgemizin ve ülkemizin sınır güvenliği açısından ayrı önem taşıyor. İnşallah bu harekat uluslararası hukuka da uygun bir şekilde devam edecek ve sonuçlanacak. Bizler de askerlerimiz orada mücadele ederken, arkalarında da büyük bir dua ordusu olduğunu hissettirmek istiyoruz. Kurtuluş mücadelesi Samsun'dan kahraman askerlerimize selamlarımızı ve dualarımızı yolluyoruz" dedi.

ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN

Şehitlerin vatanları uğruna canlarını verdiğini de ifade eden Başkan Genç, "Afrin'de silahlı kuvvetlerimizin Allah yardımcısı olsun. Allah'ım ordumuzu muzaffer eylesin. İnşallah bu harekat uluslararası hukuka da uygun bir şekilde devam edecek ve sonuçlanacak. Oradaki askerlerimizin hepsinin çoluğunun çocuğunun yanına sağ salim dönmesini yüce Rabbimden temenni ediyorum. Allah’tan şehitlerimize rahmet, kahraman gazilerimize saygı ve minnet duygularımızı ifade ediyorum" diye konuştu.


Yayın Tarihi: 15/02/2018