Biz Geldiğimiz Zaman Kamu Kaynaklarını Milletin Hizmetine Sunacağız


Biz Geldiğimiz Zaman Kamu Kaynaklarını Milletin Hizmetine Sunacağız

Adem Güney: ‘’Kaçak billboard asmak haramdır’’

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, ‘ahlaklı belediyecilik’ vurgusu yaparak, “Ben 15 ayrı noktaya astırdığım billboardların parasını kendi şahsi hesabımdan ödedim. Halit Doğan 600 noktaya astırdığı billboardların parasını kendi cebinden mi yoksa belediye bütçesinden mi ödedi? Bunu açıklasın. Nasıl ki kaçak su kullanmak haramsa, kaçak billboard asmakta haramdır” dedi.

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Vezirköprü ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri gezerek destek isteyen Güney, kendi maddi imkanları ile yürüttüğü seçim çalışmalarına değinerek, “Ahlaklı belediyecilik; ‘yolsuzluğa, haksızlığa, israfa karşı bir belediyecilik, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyan, kamu kaynaklarını ve belediye imkanlarını milletin hizmetine sunan belediyecilik’ demektir. Biz geldiğimiz zaman kamu kaynaklarını milletin hizmetine sunacağız. Bunu kendi şahsi işimiz için kullanmayacağız. Kendi şahsi işimiz için, şahsi harcamalarımız için kendi bütçemizden harcama yapacağız. Belediyenin imkanlarından harcama yapılmayacak. Kamunun hakkıdır, hazinenin hakkıdır. Hazinenin, tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak, kollamak bizim birinci vazifemizdir” dedi.

Birilerinin kamu kaynaklarını kendi şahsi reklamları için kullandığını vurgulayan Adem Güney, “Ancak görüyorum ki belediyelerin, kamunun kaynakları ve imkanları kullanılarak kendi şahsi reklamlarını yapıyorlar. Kendi şahsi harcamalarını karşılıyorlar. Ben Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım. Belediye müracaat ettim. Dediler ki; billboarda afişin asılacaksa bunun kirası, kağıt baskısı yaklaşık 2 bin TL. 15 billbord için bir haftalık 30 bin TL belediyeye yatırıp makbuzumu aldım. Benim afişlerimin yanına Çarşamba Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan’ın afişlerini gördüm. 600 noktada afişleri var. Hesap ortada. Bu yaklaşık 1 milyon 200 bin TL yapıyor. Acaba bunun parasını kendi cebinden mi karşıladı yoksa belediye bütçesinden mi?” diye sordu.

Kendisinin afiş asarken bir bedel ödediğini belirten Adem Güney, “Nasıl ben aday olup afişimi asarken bir bedel ödüyorsam, belediyenin suyunu kullanırken su parasını ödüyorsam, bu da belediyenin billboardları, kamunun billboardları. Onun da bedeli ödenmek zorunda. Ben ödedim. Acaba Halit Doğan ödedi mi?” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye hizmetlerini anlatmak için olsa tamam, anlarım. Ama o da aday, ben de adayım. Diğer partilerden de aday var. CHP’nin de adayı var, İYİ Parti’nin de adayı var. İnanıyorum ki onlar da billboardlara çıkarken bu bedeli ödemiştir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için siyaset yaptığını iddia ediyorlarsa, kul hakkından korkuyorlarsa bunların bedelini ödemek zorundalar. Çeşitli yerlerde görüyorum, afiş, pankart ve bayrak asımı yapılıyor. Hep resmi arabalarla çalışılıyor. Belediyenin çalışanları ve arabaları bu hizmeti götürüyor. Bu da kul hakkıdır. Kul hakkı affedilmeyen haklardandır. Bunun hesabını ahirette veremezler. Arkadaşları uyarıyorum. Yapacağınız şahsi harcamalar için lütfen şahsi bütçenizde bunları karşılayın. Nasıl ki kaçak su kullanmak haramsa, kaçak billboard asmakta haramdır. Kaçak afiş, bayrak asmakta haramdır. Arkadaşlardan bu konuya dikkat etmelerini özellikle istirham ediyorum.”


Yayın Tarihi: 06/02/2024 - 16:58