Cumhuriyetimiz, Bağımsız ve Başı Dik Yaşama Kararlılığımızın İlanıdır


Cumhuriyetimiz, Bağımsız ve Başı Dik Yaşama Kararlılığımızın İlanıdır

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tekintaş mesajında şu görüşlere yer verdi:

“29 Ekim bağımsızlığın, doğuşun, mucizenin yıldönümüdür. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet, Anadolu insanımızın Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği emsalsiz mücadelesinin, bağımsız ve başı dik bir ulus olarak yaşama kararlılığımızın tüm dünyaya ilanıdır.

Aziz milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği zaferin neticesi olan Cumhuriyetimizin 95. yılını kutlarken yeni bir çağın eşiğinde büyük millet, güçlü devlet olma yolunda yürümenin heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, bu topraklarda varlığımızı hazmedemeyen iç ve dış güçlerin sürekli tehdidine maruz kalmıştır.

Bizi biz yapan ve sarsılmaz bağlarla bağlanan değerlerimizi yaşatmak ve onun evrensel değerlerine sahip çıkmak bizlerden sonraki nesillere bırakabileceğimiz en büyük mirastır.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir: Biri millet kararı diğeri en ağır ve müşkül şartlar içinde dünyanın takdirlerine hakkı ile lâyık görülen Ordunun kahramanlığıdır. Bizlerde sözünde ifade ettiği güvene layık olmaya ve yüce Türk milletine en güzel şekilde hizmet etmek için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden süreçten bugüne kadar Türkiye Cumhuriyetimizin korunması ve yaşatılması için 95 yıldır her anlamda mücadele eden ve gerektiğinde canlarını gözünü kırpmadan her türlü ihanete, alçak girişime dur diyen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor tüm halkımızın en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.”


Yayın Tarihi: 28/10/2018