Başkan Yılmaz’dan Miraç Kandili Kutlama Mesajı


Başkan Yılmaz’dan Miraç Kandili Kutlama Mesajı

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında “Bu gece Allah’a yönelen yüzlerin ebediyen aklanacağı, Allah’a yaklaşan kalplerin paklanacağı ibadet gecesidir” diyen Başkan Enver Yılmaz şu görüşlere yer verdi:

“Rahmet ve mağfiret kapılarının açık olduğu üç aylar içerisindeki kandillerin ikincisi olan Miraç Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz. Her emrinde biz kulları için sayısız nimetler bulunan Yüce Rabbimizin yine biz kulları için rahmet ve bereketi yeryüzüne indirdiği Miraç Kandili’ne kavuşmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Böyle feyizli ve bereketli gecelerde dünya işleri ile yorulan ruhlar, ancak Yaradan’a yönelerek, ondan bağışlanma dileyerek dinlenme imkânı bulur. Bu gece Allah’a yönelen yüzlerin ebediyen aklanacağı, Allah’a yaklaşan kalplerin paklanacağı ibadet gecesidir. Yapılacak ibadetler, alınacak manevi haz ve kararlar tüm İslam âleminin on bir ayın sultanı Ramazan ayına daha canlı ve hazırlıklı girmesine vesile olacaktır.              

Bu gecelerde insanlık için dualar edip, hasta ziyaretlerinde bulunup, çocuklarımızı ve yetimlerimizi sevindirip gecenin ihyası adına güzel davranışlar sergileyelim. Dünyanın çeşitli yerlerinde acı ve sıkıntı çeken kardeşlerimizin sıkıntılarının sona ermesi için, insanlığın barışı ve hidayeti için Rabbimize yalvaralım. Her zamankinden daha çok beraberliğe, kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyacımızın olduğu bu günlerde kandil gecelerini de fırsat bilerek birbirimize kenetlenelim.

Bu vesileyle tüm Müslümanların Miraç Kandilini kutlar,  başta ülkemize, İslam âlemine hayırlar ve güzellikler getirmesini, insanlığın barış ve hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.“   


Yayın Tarihi: 02/05/2016