Engelli Dernekleri Canik'te Toplandı


Engelli Dernekleri Canik'te Toplandı

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, engellilere yönelik projelerin amacına daha uygun olması amacıyla biraraya geldiği engelli derneklerinin yöneticilerinin fikir ve önerilerini aldı. Usta, "Amacımız, ortak çalışmayla engelli vatandaşlarımıza yönelik daha kaliteli hizmetler ortaya koymak" dedi.

Canik Kent Konseyi'nde Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta başkanlığında yapılan toplantıya, Samsun'daki engelli derneklerinin yöneticileri katıldı. Samsun'da engelli vatandaşlarla ilgili yapılan çalışmalar ile Canik Belediyesi ve engelli dernekleriyle ortak yapılabilecek çalışmaların planlanmasının hedeflendiği geniş katılımlı toplantıda, dernek yöneticilerinin fikir ve önerilerini alan Başkan Yardımcısı Usta, engellilere yönelik önemli projeleri hayata geçiren bir belediye olarak, bundan sonra da engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı ve yaşam standartlarını yükseltici projeler uygulamaya devam edeceklerini söyledi.

'SOSYAL BELEDİYECİLİK'

Toplumun tüm kesimlerini önemsediklerini belirten Başkan Yardımcısı Alican Usta, "Şehrimizde hizmet veren engelli dernek yöneticilerimizle istişare etmek için bir araya gelmek istedik. Ayrıca hep birlikte neler yapabilirizin istişaresini yapmayı amaçladık. Toplantının amacı engelli kardeşlerimiz için daha fazla neler yapabilirizi ortaya çıkarmaktır. Bizim bilmediğimiz sizlerin düşünce, fikir ve önerileri bizim için önemlidir. Bu konuda fikri boyutta bizlere katkılarınızı öğrenmek istedik. Bizim belediyecilik anlayışımız sadece hizmet belediyeciliği, yani alt yapı üst yapı, kaldırım, park bahçeler ve çevre olgusunun ötesinde sosyal belediyeciliği temel alan bir anlayıştır" dedi.

'POZİTİF AYRIMCILIK'

Fiziksel engellerin yapılan düzenlemelerle bir şekilde aşılabileceğini ifade eden Usta, "Önemli olan engelleri zihinde yok etmektir. Bu nedenle engelli derneklerimize önem veriyor ve engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. İlçemizde engelli kardeşlerimizin ve aileleri için daha güzel yaşam alanları oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Belediye olarak Engelli Koordinasyon Birimi kurduk, Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Yine belediyemiz içerisinde akülü araç dolum noktası var. İlçemiz genelinde engelli kardeşlerimize daha kolay ulaşım imkanı sunmak için yollarımızı, kaldırımlarımızı ve binalarımızı ona göre dizayn ediyoruz. Bundan sonra da engelli kardeşlerimiz ve aileleri için yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bugün bizleri kırmayarak ilçemize gelen tüm dernek başkanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engellilere yönelik yapılabilecek fikir ve önerilerini belirten dernek yöneticileri ise, engellilere yönelik yaptığı çalışmalar nedeniyle Canik Belediyesi'ne ve böyle bir toplantıyı düzenleyen Başkan Yardımcısı Usta'ya teşekkür etti.


Yayın Tarihi: 11/07/2017