Cevat Öncü Devgeriş’te Meşalelerle Karşılandı


Cevat Öncü Devgeriş’te Meşalelerle Karşılandı

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü’ye Canik ilçesi Devgeriş Mahallesi’nde vatandaşlar, büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Meşalelerle karşılanan Öncü, “Samsun’un her noktasına eşit hizmet götüreceğiz. Devgeriş Mahallemiz de bizim yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesi’nden hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacaktır” dedi.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, seçim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Her gün sahada vatandaşlarla bir araya gelen Öncü, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de buluşarak kentin sorunlarını ve çözümlerini anlatıyor. Tonyalılar Derneği ve Samsun Türk Ocağı’nı ziyaret eden Öncü, projelerini ve gelecek vizyonunu paylaştı.

‘HAYATİ TEKİN’İN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANACAĞIZ’

Cevat Öncü, daha sonra CHP eski Milletvekili ve Tekkeköy eski Belediye Başkanı Hayati Tekin ile birlikte Canik ilçesi Devgeriş Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Devgeriş Mahallesi’nde vatandaşlar tarafından meşaleler ve ‘Öncü Başkan’ sloganları ile karşılanan Öncü, gördüğü ilgi nedeniyle teşekkür etti. Samsun’u birlikte yöneteceklerini ve Devgeriş Mahallesi’nin de Samsun ve ilçeleriyle birlikte hak ettiği değeri göreceğini ifade eden Öncü, kendisine destek veren Hayati Tekin’in tecrübesi ve deneyimlerinden de istifade edeceklerini kaydetti. Öncü, “Samsun’un her noktasına eşit hizmet götüreceğiz. Devgeriş Mahallemiz de bizim yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesi’nden hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacaktır” dedi.

‘YAPTIKLARI ULAŞIM PROJESİ FAYDA SAĞLAMADI’

Samsun’un ulaşım ve ulaştırma ile ilgili ciddi sorunları olduğunu ifade eden Cevat Öncü, “Şimdi bir iş ya da hizmet üretiyorsanız, milletin parasını harcıyorsanız, milyonlarca metre kablo döşüyorsanız, elektronik cihazlar alıyorsanız, kavşakları değiştiriyorsanız, bir fayda sağlamanız lazım. Yaptıkları fayda sağlamadığı gibi şikayeti de arttırdı. Yani böyle bir iş olamaz, olmamalı” ifadelerini kullandı.

‘ŞEHİR MERKEZİNE OTOPARK YAPMAK TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEZ’

Bir kentin ulaşım ana planının o şehrin anayasası olduğunu belirten Öncü, “O anayasada der ki, nereye otopark yapmalısınız, nereye hangi yolu ters akıtmalısınız, hangi yolu düz akıtmalısınız, hangi arterde yeni bulvar açmalısınız? Raylı sistemi nereye götürmelisiniz, alternatif araçlarınız ne olmalı, birbiriyle nasıl bir entegrasyon yapmanız lazım? Bunları söyler, ulaşım planı. Bir yere otopark yapmak sempatik bir anlayış gibi gelse de uygun şekilde yapmıyorsanız trafiğe daha da olumsuz etkiler. Bir yere otopark yapıyor olmak, oraya araç davet etmek anlamına gelir. Gelişmiş ülkeler araçtan arındırılmış, yayalaştırılmış alanlar oluştururken siz kentin merkezine bol miktarda otopark yaparak doğru bir iş yapmış olmazsınız” diye konuştu.

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, tarım, sosyal yardım, turizm, kültür sanat, spor gibi birçok alanda yapacaklarını da anlatarak destek istedi.


Yayın Tarihi: 02/03/2024 - 14:32