Habersal Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı


Habersal Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı

Salıpazarı’nın ilk ve tek gazetesi Habersal Kuruluşunun 10. Yılını düzenlediği etkinlikle kutladı

Salıpazarı Yeşilderevadi Sosyal Tesislerinde düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Habersal Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sait Kuzu katılımcılara teşekkür ederek  “Habersal Gazetesi ilkeli, tutarlı ve objektif yayın anlayışıyla halkın sorunlarının tespit edilmesi, dile getirilmesi ve paylaşılması adına başarılı bir gazetecilik yapmaktadır” dedi.

Sait Kuzu yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

10. Yılımızı doldurmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz.   

20 Ekim 2010 tarihinde Halkınsesi Gazetesi olarak başladığımız ve Habersal olarak devam ettiğimiz basın sektöründe 10. Yılımızı doldurmanın mutluluğunu ve gurunu yaşıyoruz.   

Salıpazarı küçük yer bu iş burada gitmez, iki ay sonra kapatırsın diyenleri utandırdığımız için maalesef üzgünüm.   

Ulusal basının olduğu gibi yerel basının da, kamuoyunda önemi büyüktür. İletişimin ve toplum ilişkilerinin önemsendiği dönemimizde yerel basın, kamuoyu adına önemli bir görev yürütmektedir. Habersal Gazetesi ilkeli, tutarlı ve objektif yayın anlayışıyla halkın sorunlarının tespit edilmesi, dile getirilmesi ve paylaşılması adına başarılı bir gazetecilik yapmaktadır.     

Yayın ilkemizden ödün vermeden, kimsenin kişilik haklarına saldırmadan, kimsenin mahremiyetine girmeden toplumu bilgilendirme amacı ile haber niteliği taşıyan her konuyu gündeme getirerek okurlarımızın bilgisine sunduk.     

Biz gazeteciler hiç kimseye düşman değiliz, kimseye de ön yargı ile bakmıyoruz. Kimse de bizi düşman gibi görmesin. Halka mal olmuş ve toplumun gözü önünde olan gerek mülki gerekse yerel yöneticilerin yaptıkları güzel işleri okuyucularımıza ulaştırırken gösterdiğimiz hassasiyeti emin olunuz ki yapamadıkları veya eksik yaptıklar çalışmaları da aynı hassasiyetle haber yapıyoruz. Bu tavrımız ve tarzımız hiçbir zaman değişmeyecektir.    

Bütün engellemelere rağmen Üç beş kuruşa aklımızı kiraya vermedik. Kalemimizi satmadık. Kişisel hırslarımızın ve egolarımızın esiri olmadık. Menfaat çakışmaları nedeni ile husumet güderek habersal sayfalarımızı ve ekranlarımızı hiçbir zaman kirletmedik. Bundan sonra da kirletmeye niyetimiz yoktur.   

10 yıldır zor şartlar altında yürüttüğümüz bu sektörde büyük mesafeler ve büyük başarılar elde ettik. Halkınsesi isminden vazgeçerek daha orijinal, daha kulağa hoş gelen ve akıllarda kalabilecek Habersal ismiyle yolumuza devam ettik ve etmeye de devam edeceğiz.   

Habersal Gazetesi gerek internet haber sayfası gerekse sosyal medya hesaplarında edindiği okuyucu kitleleri sayesinde bu gün Samsun ve bölgesinde yerini almıştır. Habersal  40 bine yakın takipçisi ile etkin ve saygın bir yayın politikası ile takipçilerinin takdirini ve övgüsünü kazanmıştır.   

Değişen ve sürekli gelişen teknojiye ayak uydurmayı da başaran Habersal ailesi canlı yayın stüdyolarını kurmuş, yapmış olduğu yayınlarla büyük kitlelere ulaşmıştır. Kurumsallaşma yolunda Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yaparak Habersal’ın marka tescilini de onaylatmıştır.   

Habersal Gazetesinin 10. Yılı etkinliğinde Yeşilırmak Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erol Şeker, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ve Salıpazarı Kaymakamı Meriç Dinçer’de birer konuşma yaparak  Yerel basının önemine dikkat çektiler. Habersal ailesi ve Sait Kuzu’yu tebrik ettiler.


Yayın Tarihi: 19/10/2020