Başkan Sandıkçı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı


Başkan Sandıkçı’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Başkan Sandıkçı, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bizim için millet demektir, bağımsızlık demektir, istiklal ve istikbal demektir. Vatan demektir.”

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Sandıkçı mesajında şu ifadelere yer verdi.

“Sadece ülkemiz adına değil, bütün Dünya’ya örnek gösterilecek çok özel bir gün olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı, şanlı bayrağın altında yaşayan bütün vatandaşlarımız için kutlu olmasını diliyor, yüreği vatan sevgisi ile dolu olan herkesi tebrik ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, şanlı tarihimizi oluşturan belki isimleri unutulmuş ama kahramanlıkları bugün dahi geleceğimize ışık tutan şehit ve gazilerimizi de sevgi ve minnet ile anıyorum.

Asırlardır dünyanın belki de en zor coğrafyalarından tam merkezimizde yer alan ülkemizi, bir adım daha ileriye taşımış, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçmiş, bu uğurda bedel ödemiş her bir vatan evladını da bu vesile ile saygıyla yad ediyorum.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bizim için millet demektir, bağımsızlık demektir, istiklal ve istikbal demektir. Vatan demektir. Var oluşunu sağlayan en büyük mücadelesinin adını dahi kurtuluş olarak ortaya koyan yılmaz bir karakter demektir.

29 Ekim gençler demektir. Çocuklar demektir. Sadece geçmişimiz değil, gelecek demektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, milli birlik ve beraberlik günü demektir. Ruhunda bağımsızlık taşıyan, haktan başka hiç kimseye boyun eğmeyen bir büyük toplamın adıdır 29 Ekim.

Bize düşen ise, durmadan, duraksamadan ve hiçbir mazeret üretmeden çok çalışarak Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımaktır. Bu büyük bir yolculuktur. Asırlar öncesinden başlamış ve asırlar sonrada devam edeceğine olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşünceler ile sevgili Canik Halkımız nezdinde, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını bir kez daha tebrik ediyorum.”


Yayın Tarihi: 27/10/2020