Samsunlu Şehit Nejat Yaman Son Yolculuğuna Uğurlandı


Samsunlu Şehit Nejat Yaman Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman'ın cenazesi, Samsun'da toprağa verildi.  Cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, Samsun'da son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Şehit Yaman’ın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki terör saldırısında şehit olan Sıhhiye Uzman Çavuş Nejat Yaman, memleketi Samsun'un Tekkeköy ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari'den uçakla Samsun'a getirilen 24 yaşındaki şehit Yaman'ın naaşı, Tekkeköy ilçesi Selyeri Mahallesi'ndeki babaevine götürülerek helallik alındı.

Şehidin cenazesi, daha sonra Tekkeköy ilçe meydanına getirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehidin babası Turan, annesi Sevim, kız kardeşleri Esra ve Büşra Yaman'a başsağlığı diledi.

Öğle vakti İl Müftüsü Veysel Çakı tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerler tarafından top arabasına taşınan şehidin naaşı, daha sonra vatandaşların omzunda ilçe mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bakan Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun milletvekilleri Fuat Köktaş, Ahmet Demircan, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, CHP Samsun milletvekilleri Hayati Tekin ve Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Yayın Tarihi: 06/06/2017