Başkan Demirtaş: ‘’Belediyemizin Mali Durumunu 4 Kat Arttırdık’’


Başkan Demirtaş: ‘’Belediyemizin Mali Durumunu 4 Kat Arttırdık’’

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, hemşeri dernekleri farklı topluluklar arasında köprüler kurma ve yerel yönetimle vatandaşlar arasındaki diyalogu güçlendirme adına umut verici bir adım olduğunu ifade etti.  Her fırsatta halkla ilçe halkıyla bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hemşeri derneklerine ziyaretlerine Ordulular,(Sam-Ter) Termeliler Derneğiyle sürdürdü.

Başkan Demirtaş Ordulular Dernek Başkanı Dr. Yusuf Günaydın dernek üyeleriyle tokalaşarak, bir süre sohbet etti, üyelerin sorularını yanıtladı.5 yıllık görev sürecinde yapılan hizmetleri ve hayata geçen projeleri anlatan Başkan Demirtaş, Türkiye’de tek olan ve yerel yönetimlerin örnek aldığı, Derebahçe Mahallemiz ’de ilçemize kazandırdığımız ”Ataocağı” (Büyükler Kreşi)  65 yaş üstü büyüklerimizi  barınma, bakım ve psiko-sosyal gereksinimlerini karşılamanın yanı sıra yaşama tutunma sevinçlerine ev sahipliği yapıyor. Büyüklerimiz burada kendi yaş akrenleri ile sohbet edip, sağlıklarını da kontrol altında tutarak farklı etkinliklerle deşarj oluyor. Büyüklerimizin geri kalan ömürlerini huzur içerisinde aile bağlarından kopmadan geçirmelerini istiyoruz. Kısacası burası huzurun huzur bulduğu bir yer oldu” dedi.

“Yatırım yapan bir belediye profili”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ordulular Dernek Başkanı Dr. Yusuf Günaydın” İlkadım ilçemizin sağlı sollu büyüyor. Belediye Başkanımıza ilçede yapılması gerekenleri yaparak ilkadım’ı büyütme yolunda ilerliyor. Vatandaşla, halkla iç içe, mütevazı bir kişilik olan Necattin Başkan geldiği günden beri mali durumu düzeltti. Kendi kaynaklarıyla yatırım yapabilen bir belediye profilini gözler önüne seriyor. Dernek üyelerim ve şahsım adına yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Belediyemizin mali itibarını koruduk”

Son ziyaret durağı olan SAM-TER Samsun Termeliler Derneği Başkan Demirtaş’ı Dernek Başkanı Recep Orman ve üyeler karşıladı. Belediyenin 2024 yılı itibarıyla mali durumu hakkında bilgiler aktaran Başkan Demirtaş,”2019 yılında görevi devir aldığımda belediyenin net varlığı 219 Milyon. Buradaki rakam borçlarını ödediği ve alacaklarını tahsil ettiği zaman geride kalan gayrimenkulleri ve kasasındaki paranın miktarıdır.2024 yılı itibarıyla bu rakam 4 Milyar 450 TL cinsinden 17 kat artmış durumda. Reel bazda, dolar bazında bakarsak 400 kat artmış yani 4 katı bir sermayesi var şuan belediyemizin. Bu bize şunu gösteriyor, ilçeyi geleceğe taşıyacak Ataocağı,Şefkat Evi,Refakatçi Evi,Mahalle Kreş ve Kültür Evi gibi projeler ilçede hayata geçmiş, hemde belediyeni mali itibarı korunmuş. İlçemiz güzellikleri ve konumuyla daha iyi yerlerde olmayı hak ediyor. Halkımızın desteği ile hep birlikte ilçemizi en iyi yerlere getireceğiz.” dedi.


Yayın Tarihi: 17/02/2024 - 170224